Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Rovaniemen teatterinjohtajalle näyttämöstä luopuminen yllätys

Rovaniemen teatterinjohtaja Juha Vuorinen epäilee, että asiassa on tullut väärinkäsitys, kun Lappia-talon saneeraussuunnitelmasta on karsittu kolmas näyttämö. Kellarinäyttämö Saivon tila tarvitaan tekniseksi tilaksi uusimman suunnitelman mukaan. Vuoriselle asia tuli täytenä yllätyksenä.

Rovaniemen teatterinjohtaja
Rovaniemen teatterin johtaja Juha Vuorinen ihmettelee suunnitelmaa viedä teatterilta yksi näyttömä. Kuva: Sauli Antikainen / Yle
Sirkku Savusalo,
Anni Tolppi
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen kaupunki esitteli perjantaina Lappia-talon karsittua peruskorjaussuunnitelmaa. Siinä näyttämöitä on kaksi, kolmannesta ollaan tekemässä tekninen tila.

- Tämä on minulle uusi tieto, että se muuttuisi tekniseksi tilaksi. Peruskorjauksen tarkoitus on parantaa Lappia-talossa toimivien toimintaedellytyksiä, nyt tässä mennään toiseen suuntaan, Juha Vuorinen ihmettelee.

Asiaa ei ole Vuoriselle erikseen vahvistettu. Teatterin väki on edelleen siinä luulossa, että kolme näyttämöä on käytössä.

- Teatterilla on resurssit pyörittää toimintaa kolmella näyttämöllä. Teatterilta ei voi kahdella näyttämöllä edellyttää samanlaisia lipputuloja kuin kolmella näyttämölllä. On myös kustannustehokkaampaa, jos kaikkea ei välillä pureta, vaan välillä voidaan siirtyä vapaaseen tilaan harjoittelemaan.

Lappia-talon remontti on alkamassa elo-syyskuussa purkutöillä. Saneeraussuunnitelma esitettiin perjantaina liikelaitosten johtokunnassa.

Suosittelemme sinulle