Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

MTV3: Perussuomalaisten vaasalaisvaltuutettua epäillään parituksesta

Perussuomalaisten vaasalaista kaupunginvaltuutettua epäillään parituksesta, kertoo MTV3:n uutiset. Asia liittyy KRP:n torstaina julkistamaan laajaan paritustutkintaan.

Minna Salomäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskusrikospoliisi tiedotti torstaina laajasta paritustutkinnasta, joka levittäytyi eri puolille Suomea. MTV3:n uutisten tietojen mukaan tähän tutkintaan liittyen on tullut esiin myös Vaasan haara, johon olisi sotkeutunut perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu. MTV3 uutisoi, että epäiltyjä on yhteensä kolme, ja että valtuutettu olisi ollut pidätettynä asian vuoksi alkukesällä.

KRP:n tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen myöntää, että paritustutkimukseen liittyy myös Vaasan haara. Tämä tutkinta on kuitenkin vielä kesken, eikä Tuominen vahvista epäiltyjen henkilöllisyyksiä. Tuomisen mukaan kyseessä on yksi asunto, joka on ollut parituskäytössä tämän ja viime vuoden aikana. Epäilty rikos on joko törkeä paritus tai paritus.

Yle Pohjanmaan tavoittamalle perussuomalaisten kansanedustajalle, myös kaupunginvaltuutettuna toimivalle Maria Tolppaselle uutinen tuli aivan puskista. Hän ei tiedä, ketä epäilyt koskevat. Tolppasen mukaan jos kyse on parituksesta, asia on erittäin vakava. Tolppasen mukaan parituksessa on aina kyse myös ihmiskaupasta, ja perussuomalaiset tuomitsee molemmat rikokset.

Vaasan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Matti Vahtera sai tiedon asiasta perjantaina. Hänen mukaansa asia aiheuttaa varmasti keskustelua ryhmän sisällä. Asia on Vahteran mukaan niin vakava, että jos epäilyt todistetaan oikeiksi, niin niihin ei voi suhtautua kyseisen valtuutetun kohdalla löysästi.

Suosittelemme