Hyppää sisältöön

"Järjestysmiehiltä meni hermo" - festivaalijärjestäjä kiistää

Weekend-festivaalien järjestyksenvalvojat potkivat asiakkaita, kertoo festivaalikävijä. Festivaalijärjestäjä kiistää väitteet ja muistuttaa, että järjestysmiehillä on oikeus käyttää tarvittavia voimakeinoja ihmisten turvaamiseksi.

Yleisöä Weekend-festivaaleilla Helsingin Kyläsaaressa lauantaina 17. elokuuta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Sarianna Kankkunen

Turva-aidan kaatuminen aiheutti lauantaina alkuillasta hämminkiä Weekend-festivaalilla Helsingin Kyläsaaressa. Paikalla ollut nuori nainen kertoo, että osa järjestyksenvalvojista menetti tilanteessa malttinsa. Festivaalijärjestäjä kiistää väitteet.

Yhdellä alueen keikkalavoista oli juuri alkanut ruotsalaisen dj-duo Cazzetten keikka. Järjestyksenvalvojat olivat katkaisseet kulun lavan tuntumaan, koska keikka-alue oli jo täynnä, nainen kertoo.

- Osa festivaaliväestä ei hyväksynyt tätä ja rupesi huutamaan "aita nurin!" ja rupesi työntymään eteenpäin, jolloin minä ja monet syyttömätkin työnnyimme eteenpäin, nainen kertoo.

Aita kaatui, ja naisen mukaan muutama ihminenkin kaatui sen mukana. Festivaalijärjestäjän mukaan turva-aidan kuuluukin kaatua vastaavanlaisessa tilanteessa.

Aidan kaaduttua osa järjestyksenvalvojista alkoi naisen mukaan käyttäytyä väkivaltaisesti.

- Yksi miespuolinen löi ja potki muutamia asiakkaita, ja yksi naispuolinen järjestyksenvalvoja potki ihmisiä sääriin, nainen kertoo.

Nainen itse sai toisen festivaalikävijän kädestä vahingossa huitaisun päähänsä.

Festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom kiistää väitteet järjestysmiesten harjoittamasta väkivallasta.

- Jos väkivaltaa olisi käytetty, uskoisin, että siitä olisi tehty jo rikosilmoituksia. Ei kukaan ammattinsa tunteva järjestysmies väkivaltaa käytä.

Lindblom muistuttaa, että järjestysmiehillä on oikeus käyttää tarvittavia voimakeinoja ihmisten suojaamiseksi.

Suosittelemme sinulle