Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Taivaan tulien kuvaukset päättyivät - Kari Väänänen liikuttui kyyneliin

Taivaan tulien sytyttäjä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Kari Väänänen liikuttui kyyneliin sarjan kuvausten päätyttyä tiistaina Kemijärvellä. Tuotantoryhmän jäsenet kohottivat Väänäselle kuohuviinimaljat heti viimeisen otoksen jälkeen. Herkkää tilaisuutta kohotti kolminkertainen eläköön -huuto. Television draamasarjaa kuvattiin kaupungissa kahdeksan vuotta.

Taivaan tulien tekijöiden yhteiskuva
Taivaan tulien kuvaukset Kemijärvellä ovat ohi ja tuli viimeisen otoksen, yhteiskuvan aika. Tuotantoryhmän jäsenet ja näyttelijät kiintyivät Kemijärven kaupunkiin kahdeksan vuoden aikana. Kuva: Jorma Korhonen / Yle
Jorma Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Taivaan tulet jätti jälkensä sarjan tekijöihin ja tekijät Kemijärven kaupunkiin. Yleisradion tuottama sarja on tehnyt suomalaisen tv-draaman historiaa. Se on kiinnittynyt kuvauspaikkakuntaansa ehkäpä lujemmin kuin mikään muu sarja Suomessa. Taivaan tulien katsojamäärä on miljoonaluokkaa. Sarja päätettiin lopettaa. Sitä tehtiin neljä tuotantokautta.

Tuottaja Varpu Eräpuu sanoo, että kaikella on kestonsa. Taivaan tulet on yksi pisimmistä draamatuotannoista. Sen valmistelut alkoivat jo vuonna 2005.

- Ikävähän meillä kaikilla jää tänne Kemijärvelle, ikävä myös kemijärveläisiä ihmisiä. Mutta onneksi tiet vetävät ja junat kulkevat. Ei tämä jää käymättömäksi paikaksi vastakaan. Ystäviä on tullut paljon, hän iloitsee.

"Täällä kotona on hyvä olla"

Vaikka kyyneleet kirposivatkin Kari Väänäsen silmiin, niin loppujen lopussa iloahan se kaikki oli. Mies on tyytyväinen aikaansaannokseensa.

- Tiimityötähän tämä on ollut. Olen saanut touhuta hyvän joukkueen kanssa monta vuotta, hän kiitteli. Tuotannon väki otti kiitokset vastaan, monet myös silmäkulmiaan pyyhkien.

Väänänen ei halua pohtia mahdollisuutta, että sarja saisi joskus vielä jatkua.

- Sillä en ajatuksiani nyt vaivaa.

Viimeisen kuvauspäivän illan Vänä aikoi istuskella tulilla kotirannassaan, nauttia muutaman pullon olutta, katsella pimenevälle järvelle ja nauttia siitä, että hänellä on koti ja perhe niin kauniissa paikassa kuin Kemijärvellä.

- Muut tiimin jäsenet ja näyttelijät täältä lähtevät, minulla on onni jäädä, hän lausahtaa.

Taivaan tulien uusintaosat pyörivät parhaillaan televisiossa, ja heti niiden perään päästään katsomaan uusia, ennennäkemättömiä jaksoja.

Suosittelemme