Hyppää sisältöön

"Unessa meistä jokainen on meedio"

Unitutkija Olavi Moilanen ja meedio Eila Hankinson uskovat, että uni voi ennustaa oikean lottorivin. Vapaa-ajattelija Esa Ylikoski on toista mieltä.

Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle
Satu Krautsuk

Kotkan Opisto järjesti keskiviikkona paneelikeskustelun, jossa käsiteltiin tiedon rajoja, unien tulkintaa ja henkiparantamista. Tilaisuus keräsi paikalle yli sata kiinnostunutta.

Rehtori Mika Kempas arvioi, että keskustelu keräsi ennätysyleisön muihin opiston järjestämiin iltatilaisuuksiin verrattuna.

Unitutkija, yhteiskuntatieteiden tohtori Olavi Moilasen mielestä enneunet ovat luonnollinen ilmiö. Esimerkiksi oikea lottorivi on hänen mielestään mahdollista nähdä etukäteen unessa, koska tieteellinen aikaan ja paikkaan perustuva maailmankuva on harhainen.

- Unet usein ennakoivat tulevaa. Asiat ovat olemassa siellä, mistä ihmisen tajunta voi unessa ne poimia. Tietoon liittyvät pelot estävät näkemisen päivätajunnassa, Moilanen totesi.

Moilanen perustaa näkemyksensä kvanttifysiikkaan, jossa aika ja paikka tuhoutuvat. Myös meedio Eila Hankinsonin mukaan suurin osa ihmisistä näkee selvänäköunia vakaumuksesta riippumatta.

- Kaikki ovat meedioita ja parantajia. Kaikki ihmiset menevät unessa siihen tilaan, jossa meedio tekee päivisin työtä. Muut eivät vain ole hyödyntäneet tätä kykyä.

Vapaa-ajattelija Esa Ylikoski näki asian toisin.

- Unissa ihminen toki usein vilkkaasti ja sekavasti käy läpi erilaisia ajatuksiaan ja joskus myös pelkojaan ja toiveitaan. Unia myös muistaa hieman epätarkasti, joten silloin on helpompi sovittaa niitä myöhemmin tuleviin asioihin, Ylikoski totesi.

100-vuotiaat eivät suostu kuolemaan

Moilanen muistutti, että kvanttifysiikan lakien mukaan vain viisi prosenttia todellisuudesta on tieteen tunnustamaa näkyvää materiaa. Loput 95 prosenttia on kvanttifysiikassa pimeää ainetta tai energiaa, jota käyttävät esimerkiksi henkiparantajat.

- On paljon asioita, joita lääkärit ihmettelevät. Tapahtuu paranemista, jota ei pystytä selittämään.

Moilasen mukaan lääketiedettä ei sovi vähätellä, mutta mielialalla ja uskolla omaan paranemiseen on valtava merkitys. Hän viittaa esimerkiksi tutkimukseen, jossa yli 100-vuotiaat luottivat elämän jatkumiseen.

- He eivät uskoneet lääkäreitä, jotka sanoivat että tulee sydänsairauksiaja syöpää. Tätä on tutkittu hyvin perusteellisesti.

Rekisteröity parantaja ei koskaan lupaa, että paranet nyt tai käske lopettamaan lääkitystä.

Eila Hankinson

Aito parantaja ei rahasta

Eila Hankinson kertoi, että esimerkiksi Lontoossa sijaitsevassa sairaalassa henkiparantaja on pystynyt todistetusti tappamaan syöpäsoluja vaurioittamatta terveitä kudoksia. Ylikoski kumosi väitteen.

- Väite syöpäsolujen tuhoutumisesta kun "parantaja" laittaa kätensä lähelle on perätön ja suorastaan vahingollinen, jos ihmisiä kehotetaan jopa luopumaan syöpälääkkeistä.

Hankinson muistutti, että parantajillakin on ammattietiikka.

- Parantajan titteliä ei saa, ennen kuin on parantanut neljä ihmistä koskematta heihin ja nämä ihmiset ovat myös vahvistaneet paranemisen. Rekisteröity parantaja ei koskaan lupaa, että paranet nyt tai käske lopettamaan lääkitystä. Usein he eivät ota edes palkkaa.

30.8.2013 klo 17.14 juttuun lisätty vapaa-ajattelija Esa Ylikosken kommentit.

Suosittelemme sinulle