Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja ennustaa veronkorotuksia ja heikentyneitä palveluita

Hallituksen rakenneuudistuspaketti asetti kunnille yli miljardin euron säästötoimet marraskuun loppuun mennessä. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväisen mukaan ilman veronkorotuksia tämä ei onnistu.

Teemu Hallamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen pitää hallituksen rakenneuudistuspakettia erittäin raskaana kuntien taloudelle. Kuntien pitäisi omilla toimillaan löytää yli miljardin euron säästöt marraskuun loppuun mennessä.

Kietäväisen mukaan nyt vahvistetut valtionosuuksien leikkaukset rasittavat kuntia, jotka ovat jo tehneet voimakkaita sopeuttamistoimenpiteitä. Kietäväinen ennustaa kuntien palveluiden laadun heikkenevän samalla kun paineet henkilöstömenojen leikkauksiin kasvavat. Veronkorotukset ovat selviö.

- On täysin selvää, että kunnat joutuvat turvautumaan myöskin aika huomattaviin veronkorotuksiin turvatakseen kunnallisten palveluiden tuottamisen, Kietäväinen sanoo.

Kietäväinen näkee positiivisena sen, että uudistusten johdosta kiinteistöveron tuotto nousee vahvistamaan kuntien veropohjaa. Kokonaiskuva on kuitenkin se, että taloutta on kiristettävä.

Suosittelemme sinulle