Hyppää sisältöön

Bioenergia ry: SLL harhaanjohtaa tarkoituksenhakuisesti

Turvetoimialaa edustava Bioenergia ry ei ole ilahtunut Suomen Luonnonsuojeluliiton eilen julkaisemasta tiedosta, jonka mukaan turvesoiden vesistövaikutukset lasketaan väärin. Yhdistys kannattaa puolueettomien viranomaisten ja asiantuntijoiden tekemiä tutkimuksia, eikä se laske siihen joukkoon kuuluviksi luonnonsuojeluaktiivien omia mittauksia.

Kuva: Riikka Pennanen / Yle

Bioenergia ry ja Suomen Luonnonsuojeluliitto ovat molemmat samoilla linjoilla siitä, että riippumattomat viranomais- tai asiantuntijaselvitykset turvetuotannon vesistövaikutuksista ovat tervetulleita.

Bioenergia ry ei kuitenkaan pidä hyvänä tapana toimia SLL:n eilen julkaisemia tietoja omien aktiiviensa tekemistä tarkastuksista. Bioenergiayhdistyksen mielestä SLL:n väite nykyisten mittausten väärinlaskemisesta on tarkoituksenhakuista harhaanjohtamista.

Bioenergia ry:n aluepäällikkö Hannu Salo peräänkuuluttaa tutkimuksilta tieteellisyyttä, mittaustuloksia ja asiantuntijoiden tekemiä analyyseja.

- Turvetoimiala on jo nyt Suomen tarkimmin valvottuja toimialoja, ja se on sitoutunut mittaviin vesiensuojelutoimiin.  Olisi kohtuullista saada tietää, keitä nämä "aktiivit" ovat ja mikä heidän taustansa ja osaamisensa on suhteessa viranomaisiin ja asiantuntijoihin, jotka ovat seuranneet turvetuotannon vesistökuormituksia kymmeniä vuosia, Salo sanoo.

Bioenergia ry:n julkaisemassa vastineessa Salo haluaa korjata myös virheellisen tiedon, jonka mukaan turvetuotantolupia haettaisiin edelleen myös ojittamattomille soille. 

- Turveala toimii kansallisen suostrategian mukaan, hän toteaa tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle