Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Konkarit Hantuchova ja Pennetta puolivälieriin

Daniela Hantuchova eteni 11 vuoden tauon jälkeen US Openin puolivälieriin. Flavia Pennetta selviytyi puolivälieriin neljännen kerran.

Daniela Hantuchova.
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Pitkään kenttiä kiertäneet Daniela Hantuchova ja Flavia Pennetta etenivät maanantaina tenniksen US Openin puolivälieriin.

Sade keskeytti molempien neljännen kierroksen ottelut moneksi tunniksi, mutta Hantuchova voitti USA:n Alison Risken 6-3, 5-7, 6-2 ja Pennetta Romanian Simona Halepin 6-2, 7-6.

Hantuchova eteni edellisen kerran US Openin puolivälieriin 11 vuotta sitten vuonna 2002. Slovakialainen oli uransa alkupuolella maailmanlistan viidentenä, mutta viime vuodet hän on ollut paljon alempana. Tällä hetkellä Hantuchovan ranking on 48.

Nyt 30-vuotiaana Hantuchova on toista kertaa US Openin puolivälierissä. Hänellä on selvä selitys sille, miksi hän monen muun kolmekymppisen tavoin menestyy hyvin.

- Rakkaus lajiin. Rakastan tätä niin paljon, että en vaihtaisi sitä mihinkään. Arvostan nyt kaikkea paljon enemmän. Arvostan sitä, että voin olla tennispelaaja ja olen terve. On suuri etuoikeus olla tässä asemassa.

Hantuchova kohtaa puolivälierissä joko maailmanlistan kakkosen Victoria Azarenkan tai Ana Ivanovicin.

Italialainen 31-vuotias Pennetta eteni jo neljännen kerran US Openin puolivälieriin. Rannevammasta viime vuonna kärsinyt Pennetta voitti viime aikoina hienoja otteita esittäneen Halepin 6-2, 7-6.

Pennetta kohtaa puolivälierissä maannaisensa Roberta Vincin.

- Siitä tulee vaikea ottelu meille molemmille. Tunnemme toisemme todella hyvin 20 vuoden ajalta. Asumme lähellä toisiamma, Pennetta sanoi.

Suosittelemme sinulle