Hyppää sisältöön

Neekerikylä historiaan

Vaasassa tiennimi Neekerikylä jää vihdoin historiaan. Nimenmuutos on ollut esillä monta kertaa, mutta nyt Neekerikylästä luovutaan. Tien uusi nimi on Aaltopuisto, joka viittaa arkkitehti Alvar Aaltoon.

Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Vaasassa tiennimi Neekerikylä vaihdetaan Aaltopuistoksi. Nimen muuttaminen on ollut esillä jo 1990-luvulta lähtien useita kertoja, mutta nyt asiasta on viimein päätetty Vaasan kaupunginhallituksen suunnittelujaostossa. Myös enemmistö alueen asukkaista halusi vaihtaa nimen.

Tien ja asuinalueen keskellä olevan puiston nimeksi tulee Aaltopuisto, joka viittaa arkkitehti Alvar Aaltoon. Aalto liittyy alueen historiaan siten, että hänen arkkitehtitoimistonsa suunnitelmien mukaan alueelle rakennettiin alunperin Strömbergin Vaasan tehtaan työsuhdeasuntoja.

Aaltopuisto-nimi on ollut jo pitkään rinnakkaiskäytössä alunperin lempinimenä syntyneen Neekerikylän rinnalla. Rinnakkainen nimien käyttö on kuitenkin aiheuttanut sekaannusta. Lisäksi suunnittelujaosto katsoo, ettei neekeri-sanan käyttö ole hyväksyttävä kadun tai asuinalueen nimi.

Suosittelemme sinulle