Hyppää sisältöön

Kokoomusnuorten talouslääkkeet: euromaiden tuet ja kiintiöpakolaiset pois, Yle yksityiseksi

Kokoomusnuorten mielestä emopuolueen keinot talouden tasapainottamiseksi ovat täysin riittämättömiä. Suomen talous pelastuisi, kun markkinavoimille annettaisiin vapaat kädet.

Susanna Koski.
Kuva: Amanda Bieber / Yle
Hilkka Säävälä

Kokoomusnuoret on linjannut käsityksiään vasta hyväksytyssä tavoiteohjelmassa vuodelle 2014. Jos kestävyysvajetta ryhdyttäisiin kuromaan umpeen se ohjekirjana, Suomi olisi varsin toisenlainen maa kuin nyt.

Vapautetut markkinavoimat pitäisivät huolta niin maan taloudesta kuin yksityisten kansalaisten hyvinvoinnista.

Työehdoista sovittava vain yrityksissä

Kokoomusnuorten mielestä työmarkkinat eivät tarvitse säätelyä.

- Sopiminen on palautettava, minne se kuuluukin, työpaikoille, työnantajan ja työntekijän väliseksi asiaksi, sanoo Kokoomuksen nuorten liiton vastavalittu puheenjohtaja Susanna Koski.

Kaikki tuloista huolimatta maksaisivat KNL:n ihanne-Suomessa tasaveroa. Sote-ongelmat ratkaistaisiin yksityistämällä palveluja.

- Palveluseteleitä hyödyntämällä saataisiin markkinoille uusia palveluntuottajia ja ihmisille valinnanvapautta. Myös laatu paranisi, uskoo puheenjohtaja Koski.

Säästöjä tulisi vaikkapa siitä, kun päihdeongelmaisten tuet muutettaisiin ruokakupongeiksi.

Heti Natoon ja  euromaiden tuet poikki

Kokoomusnuoret hakisivat Nato-jäsenyyttä heti. Euromaat eivät saisi heiltä enää killinkiäkään tukea.

KNL poistaisi myös lakipykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää kohtaan. Vähemmistövaltuutetun viran he lakkauttaisivat. Kiintiöpakolaisille ei nuorkokoomus-Suomessa olisi tilaa.

- Meillä ei ole kantokykyä ottaa tänne pakolaisia, jotka vaativat poikkeuksellisen paljon resursseja siihen nähden, että pystyisivät aikanaan tarttumaan työelämään, puheenjohtaja Koski sanoo.

Yle yksityiseksi

Kokoomusnuoret yksityistäisivät kaikki ei-strategisesti tärkeät valtionyhtiöt.

Yleisradio pilkottaisiin ja yksityistettäisiin sen jälkeen. Budjettivaroista ostettaisiin vain tärkeät julkisen palvelun tehtävät, kuten hätätiedotukset.

- Jos Yle olisi markkinaehtoisesti rahoitettu, niin kysyntä määräisi, mitä tuotetaan ja mistä ihmiset ovat valmiita maksamaan, Koski sanoo.

Juttua on täsmennetty 10.9. klo 20.25. Kyse on kokoomusnuorten tavoiteohjelmasta vuodelle 2014, ei periaateohjelmasta. Lisäksi juttuun on lisätty linkki tavoiteohjelmaan.

Suosittelemme sinulle