Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Serena selviytyi tuulesta ja Azarenkasta - 17:s Grand Slam -turnausvoitto

Serena Williams voitti US Openin finaalissa tuulisissa oloissa Victoria Azarenkan 7-5, 6-7, 6-1. Grand Slam -turnausvoitto on Williamsille 17:s.

Serena Williams.
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailmanlistan ykkönen Serena Williams voitti tenniksen US Openin loppuottelussa listakakkosen Victoria Azarenkan 7-5, 6-7(6-8), 6-1. Williams pääsi syöttämään otteluvoitosta kahdesti toisessa erässä, mutta hienosti taistellut Azarenka siirsi ratkaisun kolmanteen erään.

Grand Slam -turnausvoitto on Williamsille 17:s. Hän on yhden päässä Chris Evertistä ja Martina Navratilovasta, jotka molemmat voittivat niitä 18. Steffi Graf voitti 22 Grand Slam -turnausta.

US Openin Serena on voittanut nyt viisi kertaa. Azarenka on voittanut Australian avoimet kahdesti ja hävisi nyt toisen kerran US Openin finaalin.

Myöhemmin tässä kuussa 32 vuotta täyttävästä Williamsista tuli tenniksen avoimen akakauden vanhin naisten US Openin voittaja.

Ottelu oli uusinta viime vuoden US Openin finaalista. Silloin Williams voitti tiukan kolmieräisen ottelun.

Williams johti keskinäisiä otteluita 12-3, mutta Azarenka oli voittanut kaksi tämän kauden kolmesta kohtaamisesta. Viimeksi pelaajat kohtasivat pari viikkoa sitten Cincinnatissa, jossa Azarenka oli parempi.

Pelaajilla oli kovan tuulen kanssa suuria vaikeuksia eikä ottelun taso noussut alussa kovin korkeaksi. Vähitellen pelaajat kuitenkin tottuivat olosuhteisiin ja pelin taso nousi. Loppujen lopuksi finaalista tuli hieno ja dramaattinen ottelu.

Williams mursi heti ottelun ensimmäisessä syöttövuorossa, mutta menetti oman syöttönsä heti perään.

Tämän jälkeen molemmat pitivät syöttönsä. Azarenka näytti hallitsevan tuulen paremmin. Valkovenäläinen pääsi muutaman kerran kahden pisteen päähän erävoitosta, kun Williams syötti tilanteessa 4-5.

Serena piti syöttönsä ja mursi seuraavan Azarenkan syötön, vaikka valkovenäläinen johti sitä jo 40-15. Williams piti varmasti syöttönsä ja voitti lähes tunnin kestäneen avauserän 7-5.

Williams mursi Azarenkan syötön heti toisen erän aluksi ja otti vahvan otteen finaalin voitosta. Azarenkalla oli kaksi murtopalloa neljännessä pelissä, mutta Serena selvitti tilanteen.

Seuraavassa syöttövuorossa Azarenka teki kolme kaksoisvirhettä ja Williams mursi jälleen . Azarenka kuitenkin taisteli ja otti yhden murron heti takaisin. Oman syöttönsä pitämällä valkovenäläinen kavensi tilanteen 3-4:ään.

Williams pääsi syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 5-4, mutta Azarenka mursi jälleen. Williams ei kuitenkaan hellittänyt, vaan pääsi uuden murron jälkeen toistamiseen syöttämään US Openin voitosta. Hän ei onnistunut toisellakaan kerralla, vaan jouduttiin tie-breakiin.

Katkaisupelissä Azarenka oli parempi 8-6 ja ottelun ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

Kolmaskin erä oli kovaa taistelua selvistä numeroista huolimatta. Azarenka teki muutaman helpon virheen tärkeissä paikoissa ja Williams mursi kahdesti. Tällä kertaa hän lopulta onnistui syöttämään mestaruuden kotiin.

Suosittelemme sinulle