Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Azarenka hävisi US Openin toisen kerran peräkkäin - "Tein kaikkeni"

Valkovenäläinen nousi toisessa erässä kuilun partaalta. Tappion jälkeen hän oli valmis antamaan tunnustusta voittajalle,.

Valko-Venäjän tennispelaaja Viktoryja Azarenka lähettää lentosuukon yleisölle.
Kuva: EPA / Peter Foley
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Victoria Azarenkalle tappio Yhdysvaltain avoimissa oli jo toinen peräkkäinen. Voittaja on ollut molemmilla kerroilla sama, Serena Williams.

Maailmanlistan ykkönen piti kakkosen takanaan tällä kertaa, vaikka Azarenka pakotti hänet kovaan taisteluun. Williams pääsi toisessa erässä kahdesti syöttämään otteluvoitosta, mutta valkovenäläinen nousi erävoittoon.

- En aio valehdella. Tämä todella sattuu. Mutta tein kaikkeni, taistelin niin lujaa kuin pystyin, Azarenka sanoo.

- Hävisin suurelle mestarille ja voin pitää pääni pystyssä.

Kolmannessa erässä Azarenkan voimat alkoivat hiipua eikä Williamsin tahti hidastunut. Lopulta ottelu saatiin päätökseen kahden tunnin ja 45 minuutin pelaamisen jälkeen.

- Hän ei horjunut. Kolmannessa erässä tunsin hetken, että aloin menettää virettäni. Hän pelasi tasaisemmin kuin minä ja ansaitsi voittaa, Azarenka toteaa.

Valkovenäläinen antoi vilpittömän tunnustuksen 17. Grand Slam -voittonsa ottaneelle vastustajalleen.

- Hän on mestari, hän tietää, miten voitetaan. Hän osaa voittaa juuri täällä. Kun kaksi pelaajaa todella haluaa voittaa, syntyy yhteentörmäys, Azarenka kuvaili.

- Tärkeillä hetkillä kysymys on siitä, kumpi on rohkeampi ja kumpi on tasaisempi. Koskaan ei voi pelata turvapeliä.

- Hän pelaa parasta tennistään tällä hetkellä. Minulle se on jännittävä mahdollisuus, kilpailla pelaajaa vastaan, josta voi tulla kaikkien aikojen paras. Pelaan tällaista urheilijaa vastaan Grand Slam -finaaleissa.

Suosittelemme sinulle