Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Blatter: MM-kisojen myöntäminen Qatarille saattoi olla virhe

Sepp Blatter muistuttaa kuitenkin, että jalkapallo ei ole enää vain eurooppalainen ja eteläamerikkalainen laji.

Sepp Blatter kuvassa
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Sepp Blatter on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että vuoden 2022 MM-kisojen myöntäminen Qatarille saattoi olla virhe.

Kisojen järjestäminen Qatarissa on herättänyt paljon keskustelua. Jos MM-kisat pelataan tavalliseen aikaan kesällä, lämpötila Qatarissa on 50 asteen paikkeilla. Kisojen järjestäminen talvella taas olisi hankalaa Euroopan suurten jalkapalloliigojen vuoksi.

- Voi hyvin olla, että me teimme virheen, Blatter vastasi insideworldfootball.comin kysymykseen uutistoimisto Reutersin mukaan.

- Toisaalta meidän täytyy myös ajatella poliittisia ja geopoliittisia realiteetteja. MM-kilpailut ovat Fifan suurin tapahtuma. Keitä me eurooppalaiset olemme vaatimaan, että ne täytyy järjestää eurooppalaisten tarpeiden mukaan, Blatter kysyi.

- On korkea aika, että Eurooppa ymmärtää, että me emme määrää enää maailmassa. Jalkapallo ei ole enää vain eurooppalainen ja eteläamerikkalainen laji.

Blatter toivoo, että hänen ehdotuksensa turnauksen pelaamisesta talvella hyväksytään. Seuraava askel olisi selvittää mitä seurauksia sillä olisi kansainväliseen kalenteriin.

Suosittelemme sinulle