Hyppää sisältöön

Sibeliusta kaikelle kansalle kuppiloita myöten - kippis Janne!

Sibeliuksen syksy -festivaali puolentoista viikon kuluttua tarjoaa Hämeenlinnassa musiikillisia elämyksiä laajalla skaalalla. Tapahtumista yli puolet on ilmaisia. Tavoitteena on esitellä Sibeliusta mahdollisimman suurelle yleisölle.

Erkki Korhonen lasi kädessä Sibelius-figuurin edessä
Kuva: Timo Leponiemi / Yle
Timo Leponiemi,
Nina Keski-Korpela

Sibeliuksen syksy (siirryt toiseen palveluun) -tapahtuma tähtää samalla Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuoteen kahden vuoden kuluttua, sanoo Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtaja Erkki Korhonen.

- Meillä on nyt nelipäiväinen festivaali ja tarkoitus on tehdä viisi tämmöistä festivaaliblokkia silloin juhlavuonna.

- Sibelius tulee olemaan hyvin vahvasti esillä Hämeenlinnassa ja myös, niin kuin kaupungin visiossa sanotaan, tästä tulee elinvoimaa koko tälle seudulle.

Festivaalin konserttituottaja Tatu Pohjolan mukaan nyt halutaan tarjota tapahtumia laajalla skaalalla, niin lapsille kuin vanhuksillekin.

- Meillä on tavoite, että me saadaan koko kaupungin väestö mukaan ainakin joiltain osin näihin tapahtumiin. Tapahtumista yli puolet on nimenomaan ilmaistapahtumia.

Konserttien lisäksi luvassa on mm. Timo Koivusalon ohjaaman Sibelius-elokuvan ilmaisnäytös, Hämeenlinnan torilla esitettävä laaja Sibelius-fantasia sekä kuorojen ja lauluyhtyeiden esiintymiskierros keskustan kuppiloissa.

Suosittelemme sinulle