Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Bikini Fitness vaatii rankkaa treeniä - vaasalainen Sara Back matkaa lajin MM-kisoihin

Vaasalainen Sara Back osallistuu viikonvaihteessa Ukrainan Kiovassa bikini fitnessin MM-kisoihin. Takana on lajin Suomen mestaruus syyskuun alusta sekä vuoden kestänyt treeni näitä kisoja varten. Myös Saran kolmossisarukset treenaavat kohti huippua.

Vaasalainen Sara Back valmistautumassa salilla bikinifitness MM-kisoihin. Sisarukset Camilla ja Robert kannustavat.
Sara Back valmistautumassa salilla bikinifitness MM-kisoihin. Sisarukset Camilla ja Robert kannustavat. Kuva: Merja Siirilä / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Bikini Fitness-kausi huipentuu viikonvaihteessa Ukrainassa pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin, joihin myös vaasalainen Sara Back osallistuu. Sara Back voitti syyskuun alussa lajin SM-kisan  omassa sarjassaan.

Myös Saran sisar, Camilla Back sijoittui samassa lajissa omassa sarjassaan kuudenneksi.  Sisarussarjan kolmas, Robert puolestaan tähtää ensi kevään Classic body building-kisoihin. 

Treenaavat kolmoset huomataan

Vaasalaiset Backin kolmoset treenaavat kovaa ja tavoitteellisesti. Kolmoset ovat tuttu näky vaasalaissalilla, yhdessä ja erikseen.

- Aika usein me tapaamme täällä salilla,  mutta teemme erilaisia ohjelmia. Saran kanssa teemme kuntoharjoituksia yhdessä, kertoo Camilla Back.

Sisarukset ovat treenanneet salilla vuosikausia. Tavoitteellisen treenin kilpailuja varten aloitti ensimmäisenä Robert Back ja sisaret seurasivat perässä.

- Kyllä minä taisin tässä asiassa olla heille esikuvana, naurahtaa Robert Back.

Kilpaileminen verissä

Camilla ja Sara Back aloittivat tavoitteellisen treenaamisen tämän syksyn Bikini Fitness -kisoihin vuosi sitten. Kimmokkeena oli rakkaus treeniin ja kilpailemiseen.

- Ravinto ja treenaaminen ovat aina kiinnostaneet minua ja myös kilpaileminen merkitsee minulle paljon, koska olen kilpailuhenkinen ja olen aina ollut, nuorempana harrastin ja kilpailin mm. yleisurheilussa. Kilpaileminen on kivaa ja hauskaa, summaa Sara Back

Sisarusten tuki tärkeää

Naiset elävät todeksi unelmaansa, mutta helposti se ei ole tullut. Takana on vuosi kovaa treeniä monta kertaa päivässä ja monta kertaa viikossa, viimeiset erittäin tarkalla ja tiukalla ruokavaliolla. Rankkoina hetkinä kolmosten tuki toisillensa on ollut korvaamaton apu.

- Aina kun motivaatio on alhainen, voin soittaa heille ja saan aina kannustusta, kertoo Camilla. 

Kannustus on tärkeää paitsi vaikeina hetkinä myös kilpailuissa. Ukrainan MM-kisoihin Saraa lähtevät kannustamaan ainakin kolmosten vanhemmat sekä sisko Camilla.

- Jännittää, mutta hyvällä tavalla. Voittamaan lähdetään, hymyilee Sara Back.

Suosittelemme sinulle