Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Gene Taylor pitää soittokaverin varpaillaan

Erityisesti blues- ja boogie-woogiepianistina tunnettu Gene Taylor keikkailee Suomessa parisen kertaa vuodessa. Taylorin kanssa lavalla ja levyllä soittava kokkolalainen Robban Hagnäs kertoo, että bändin on oltava keikoilla varpaillaan.

Robban Hagnäs
Kokkolalainen Robban Hagnäs kertoo, että Gene Taylorin kanssa soittaminen on yllätyksellistä. Kuva: Jukka Lehojärvi / Bluelight Records
Ismo Vähäsarja,
Kreeta-Maria Kivioja
Avaa Yle-sovelluksessa

Gene Taylor muistetaan soolouransa lisäksi yhtyeistä: James Harman, Canned Heat, Blaster ja The Fabulous Thunderbirds. Taylorin kanssa usein keikkaillut kokkolalainen Robban Hagnäs kertoo, että vuosien kokemus näkyy mestarin otteissa.

– Hän on niin perehtynyt juurimusiikkiin kuin ihminen vain voi olla. Tällaisia kavereita on harvassa nykyään! Hän on soittanut varmaan kaikkien juurimusiikin taitajien kanssa, Hagnäs kertoo.

Hagnäsin mukaan Taylor on keikkaillut Suomessa viime vuosina pari kertaa vuodessa. Soittokaverina Taylor on tarkka.

– Hän kuuntelee huolellisesti, mitä muut soittavat, ja kaiken täytyy mennä juuri oikein. Gene voi heittää välillä kommenttia soiton tasosta jopa keikallakin, Hagnäs naurahtaa.

Biisit vedetään lonkalta

Hagnäsin mukaan Taylorin kanssa soittaminen on yllätyksellistä, koska ennen keikkaa ei lyödä lukkoon mitään tiettyä biisilistaa. Tämä pitää bändin varpaillaan.

Hän keksii biisejä lennosta ja huikkaa, mitä soitetaan.

Robban Hagnäs

– Hän keksii biisejä lennosta ja huikkaa, mitä soitetaan. Siinä tulee sitten soiteltua koko rock ’n’ rollin historia – hittejä ja tuntemattomampia kappaleita.  Soittaminen hänen kanssaan on ollut todella hauskaa, Hagnäs kertoo.

Hagnäs on ollut tekemässä Taylorin kanssa myös vastajulkaistua Roadhouse memories -levyä.

– Studiossa kappaleet mietittiin samalta pohjalta kuin keikalla. Halusimme tehdä levyn, joka viihdyttää niin rockabillyn kuin bluesin faneja.

Suosittelemme