Hyppää sisältöön

Marko Kilven uutuuskirjasta tv-sarja tai elokuva: "Auttaa, että tuntee ihmisiä"

Konstaapeli Olli Revon tarinan neljäs osa julkistetaan lauantaina. Samalla allekirjoitetaan sopimus romaanin elokuvaoikeuksista.

Kuva: Antti Karhunen / Yle

Kuopiolaisen dekkaristi Marko Kilven tuoreimmasta Kuolematon-romaanista aiotaan tehdä tv-sarja tai elokuva. Kilpi ja helsinkiläinen tuotantoyhtiö Kinotar Oy allekirjoittavat sopimuksen elokuvaoikeuksista lauantaina Kuopiossa.

Lauantaina ennakkkojulkaisuun Kuopiossa tuleva ja ensi viikolla muualla kauppoihin tuleva romaani on jatkoa konstaapeli Olli Revon tarinalle. Tarinan edellinen osa _Elävien kirjoihin _päätyi niin ikään valkokankaalle Aku Louhimiehen 8-pallo-elokuvana, mutta nyt kyseessä on eri tuotantoyhtiö.

- Tarinassa on paljon tv-sarjamaisia piirteitä. Aikataulusta on vielä vaikea sanoa mitään, mutta tavoitteena on saada tuotantoon rahoitusta myös ulkomailta, kertoo tuottaja Rimbo Salomaa Kinotar-yhtiöstä.

Tavoitteena on saada tuotantoon rahoitusta myös ulkomailta.

Rimbo Salomaa

Salomaan pitää selvänä, että Repoa ja toista päähenkilöä Elias Kaskea tulevat jatkossakin näyttelemään Mikko Leppilampi ja Pirkka-Pekka Petelius. Kuopio on uudenkin romaanin tapahtumaympäristö, ja Salomaan mukaan on todennäköistä, että elokuvaa tai tv-sarjaa kuvattaisiin 8-pallon tapaan osin Kuopiossa.

Suunnitelmista kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun), ja kirjan kustantava Gummerus tiedotti asiasta erikseen myöhemmin perjantaina.

- Hyvin paljon auttaa se, että tuntee ihmisiä. Tunnen tuottajan hyvin, ja hän pyysi jo ennen kuin kirja oli edes kirjoitettu, että kirja ensimmäisenä hänen pöydälleen, Kilpi kertoo Yle Savolle.

Kirja ui yhä synkemmissä vesissä

Traumatisoituminen ja mitä se aiheuttaa ihmisissä on iso kaari kirjoissani. Yritän selvittää itselleni ja muille, mitä juttuja tällaisissa tapauksissa saattaa olla taustalla.

Marko Kilpi

Kilven kirjoille tyypillinen synkistely on viety tuoreessa romaanissa uudelle tasolle, ja kantavana teemana on lapsiin kohdistuva hyväksikäyttö.

- Kun aihe on tullut vastaan, siitä ei ole päässyt ohi eikä yli, vaan sitä on pitänyt ryhtyä työstämään. Traumatisoituminen ja mitä se aiheuttaa ihmisissä on iso kaari kirjoissani. Yritän selvittää itselleni ja muille, mitä juttuja tällaisissa tapauksissa saattaa olla taustalla, siviilityössään poliisina työskentelevä Kilpi kertoo.

- Kirjoittaminen antaa poliisin työhön takaisin ihan hirveästi. Ymmärrän ihan eri tavalla sitä asiakaskuntaa, mitä poliisityössä tulee vastaan.

Ymmärrän ihan eri tavalla sitä asiakaskuntaa, mitä poliisityössä tulee vastaan.

Marko Kilpi

Olli Revon tarinoista kirjoitettu neljän teoksen sarja tulee Kilven mukaan nyt päätökseen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että päähenkilöt kuopattaisiin lopullisesti.

- Tyypit jatkavat ihan varmasti enkä näistä haluakaan päästä eroon. Kahdessa kirjassa esiintynyt Kaski on niin herkullinen hahmo, että sen ympärille tupsahtelee vähän väliä uusia juttuja.

Kilpi palkittiin sarjan edellisestä romaanista _Elävien kirjoihin _Savonia-kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2012. Sitä edellinen teos _Kadotetut _oli Finlandia- ja Savonia-ehdokkaana vuonna 2009.

Suosittelemme sinulle