Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Vihreät kiirehtisi Tourujoen uutta uomaa

Jyväskylän Vihreiden valtuustoryhmän jättämää aloitetta Tourujoen uuden uoman rakentamisen aloittamisesta käsitellään tänään Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnassa. Vihreiden mielestä koko Kankaan aluetta pitäisi rakentaa suunniteltua nopeammin.

Tourujoki
Sanna Savela
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden valtuustoryhmä on jättänyt aloitteen, jossa esitetään Tourujoen uuden uoman rakentamisen aloittamista välittömästi Kankaan alueen kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä.

Tämänhetkisen laskelman mukaan uuden uoman rakentamiskustannukset ovat 10-12 miljoonaa euroa.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Tuija Mäkinen sanoo, että Tourujoki on jäänyt kaupunkirakenteen suunnittelussa paitsioon.

- Nykyisissä suunnitelmissa se uhkaa pitkittyä ihan vuosikymmenien taakse, ja se tuntuu meistä liian pitkältä ajalta. Tourujoki sijaitsee meidän kaupunkirakenteessa hyvin keskeisellä paikalla, ja joella on merkitystystä virkiskäytölle ja kalataloudellekin. Olisi ehkä mahdollista saada taimen palaamaan sinne, Mäkinen sanoo.

Vauhtia koko Kankaan alueelle

Vihreiden mielestä koko Kankaan aluetta pitäisi rakentaa suunniteltua nopeammin.

- Kaupungin uudisrakentamisesta ohjautuu sinne noin 20 prosenttia per vuosi, mutta prosenttiosuus voisi hyvin olla paljon suurempikin, Mäkinen toteaa.

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta päättää Tourujoen uuden uoman toteuttamisen aikataulusta tänään. Pohjaesityksenä on, että rakentamiseen palataan myöhemmin.

Suosittelemme sinulle