Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Perinteikäs hotelli Ruuponsaari revitään maan tasalle

Vuonna 1965 perustettu Ruuponsaari oli maineikkaan Rantasipi-ketjun ensimmäinen korpihotelli. Viitasaarelaisille se oli takavuosina myös suosittu tanssipaikka.

Minikaivuri sisällä Ruuponsaaressa.
Kuva: Riikka Pennanen / Yle
Virpi Kotilainen,
Antti Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Viitasaarella on aloitettu lähes viisikymmentävuotiaan Ruuponsaaren hotellin purkutyöt. Purkupäätöksen tehneiden sijoitusyhtiön omistajien mielestä korpihotellien aika on ohi.

– On tämä kova paikka, ei ole päätöstä heppoisilla perusteilla tehty. Rakennus olisi kuitenkin tarvinnut mittavat remontit, eikä oikein löydetty käyttöä, sanoo sijoitusyhtiö Panvestin toimitusjohtaja Satu Hämäläinen.

Ruuponsaarelle olisi ollut ulkomaisia ostajia mutta myyntiä ei edes harkittu. Omistaja ei aio rakentaa mitään puretun hotellin tilalle.

– Ei haluttu tähän ulkolaista omistajaa, kun haluamme pitää tämän viitasaarelaisessa omistuksessa ja rauhoittaa tämä saari siihen mitä se on ennen ollut, Hämäläinen toteaa.

– Täällä voi katsella vaikka joutsenien tuloa, ja jos saataisiin tänne näitä upeita mäntyjä kasvamaan lisää. Annetaan tienoon olla, siinä se, Hämäläinen linjaa.

Saarijärvellä menestystä samalla konseptilla

Saarijärvellä vastaavanlainen entinen Rantasipi-hotelli on toiminut vuosikymmenet ilman katkoja omistajanvaihdoksista huolimatta. Nykyisin yhtenä tukijalkana on KELAn kuntoutustoiminta. Tärkeä on myös laaja yhteistyöverkosto.

– Samassa saaressa ovat esimerkiksi Saarijärven eräpalvelut, hunajatarhat ja Kivikauden Kylä. Me kuulumme myös Solaris -konserniin, eli meillä on taustayhtiön kautta valtakunnallista markkinointia, kertoo hotelli Summassaaren johtaja Maarit Paunonen.

Paanasen suvun sijoitusyhtiö Panvest on kuitenkin menettänyt uskonsa Ruuponsaareen.

- Pitäisi olla enemmän oheistoimintaa, laskettelurinnettä, kylpylää tai muuta, sanoo toimitusjohtaja Hämäläinen.

Ruuponsaaressa on kuitenkin kyltti, jossa lukee "kylpylä".

- Seillä on niin vanha tekniikka, että se olisi pitänyt saneerata kokonaan uusiksi. Vasta sitten olisi saatu sellainen kylpylä, joka olisi ehkä asiakkaitakin vetänyt, Hämäläinen sanoo.

Suosittelemme sinulle