Hyppää sisältöön

Mr. Lordin Sinisellä sydämellä rokkaa RoPS:lle

Maailmankaikkeuden ensimmäinen suomenkielinen Mr. Lordi -kappale soi Rovaniemen Palloseuralle. Uusi hengennostattaja tottelee nimeä Sinisellä sydämellä. Se on kokonaan Mr. Lordin käsialaa. Martti Servo vetää vaparin sisään vokaaleilla ja taktiikan on laatinut Lordin rumpali Mana. Taustalla on häärinyt Sime Yliaska.

RoPS-logo
Kaataako RoPS KuPSin Suomen Cupissa? Kuva: Veikkausliiga (muokattu)
Jarmo Siivikko

Mr. Lordi alias Tomi Putaansuu heltyi ystävänsä Sime Yliaskan pyyntöön tehdä RoPSille uusi tunnuslaulu, ja vielä suomeksi.  Rovaniemen Palloseuran edellinen kannustuslaulu, RoPS 'n' Roll on peräisin siltä ajalta, kun RoPSilla viimeksi meni lujaa eli 80-luvulta. Kun RoPS on taas nosteessa, tuli ajankohtaiseksi tehdä uusi laulukin. Laulua tarvitaan ainakin mahdollisia euro-otteluita varten. RoPS pelaa lauantaina vuosikymmenen tärkeimmän ottelunsa Suomen Cupissa Kuopion Palloseuraa vastaan. Panoksena on pääsy eurokentille.

Lordi loi, Servo soi

Mr. Lordia ei heti kuvittelisi urheilumusiikin tekijäksi, mutta kun kutsu tuli, hän oli melkein heti valmis. Kesäkiireiden jälkeen, elokuussa hän sai puhelinsoiton.

- Sime soitteli minulle ja kyseli kiinnostusta tehdä RoPSille uusi biisi. Suostuin, vaikka en ymmärrä urheilusta mitään, saatikka sitten jalkapallosta. Ajattelin, että tästähän voisi tulla kivaa. Vähän oudoksutti tehdä suomeksi, mutta ei kait sen niin syvällistä tartte ollakaan, Mr. Lordi kertoo idean synnystä.

Heti aluksi Mr. Lordi päätti, että hän ei itse ainakaan laulaisi kappaletta. Aikansa pohdittuaan hän päätyi valitsemaan solistiksi Martti Servon, armoitetun kuplettilaulajan. Samalla sinetöityi se, ettei kappaleesta tulisi liian vakava.

-Yritin houkutella Marttiakin tekemään suomenkieliset sanat, mutta hän vain totesi, että tee itse vain. Yritin tehdä sitten sanoituksesta  mahdollisimman paljon Martin näköisen, eikä musakaan ole sitä ihan raskainta mahdollista, molemmat olemme siis lähellä omaa mukavuusaluettamme, Mr. Lordi sanoo.

Sinisellä sydämellä on melodista kasariheviä Rainbow:n ja Def Leppardin tyyliin. Kitarat soivat ja kertosäe koukuttaa, on helppo ennustaa kappaleen nousevan kannustuslaulujen eliittiin. Epävirallinen kertosäkeiden maailmanmestari Mr. Lordi on tyytyväinen lopputulokseen.

Sinisellä sydämellä -kappaleen voi käydä kuuntelemassa RoPSin nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle