Hyppää sisältöön

Nuori tarvitsee helposti lähestyttävän aikuisen

Nuorisotyöntekijä Toni Koskelle välittäminen on itsestään selvää. Ensiksi täytyy alkaa tehdä. Hänet palkittiin Hyvän Mielen Tekijänä torstaina.

Kuva: Heidi Kononen / Yle

Hämeenlinnan Seudun Mielenterveysseura nimesi tämän vuoden Hyvän Mielen Tekijäksi nuorisotyöntekijän Toni Kosken. Hän työskentelee Hämeenlinnan nuorisopalvelussa Lammi-Tuulos suunnalla.

- Toni ottaa ”härkää sarvista”. Hän kuuntelee, ymmärtää ja hyödyntää omia kokemuksiaan ja antaa tärkeän tuen nuoren arkielämään. Hän luo ympärilleen hyvää ja turvallista mieltä, sanotaan palkintoperusteissa.

Toni Koski sanoo arvostavansa kovasti tunnustuksen antajan työtä.

Aina voi tehdä

Mies on muuttunut matkan varrella ja saanut enemmän kuin antanut. Muutama vuosi sitten silloinen varastotyöntekijä Toni Koski ei jäänyt ihmettelemään vaan alkoi järjestää vapaaehtoisena nuorille painonnosto ja salibandytoimintaa. Häntä alkoi sapettaa, että aina syytettiin ulkopuolista tahoa, eikä tehty itse mitään.

- Aina voi tehdä asioita. Tuli huoli, että nuorille pitäisi järjestää yhteistä tekemistä ja saada heitä kasaan. Perustimme liikuntaryhmän. Aluksi ei kukaan kuitenkaan oikein uskonut, että meille pitäisi antaa tiloja. Kyllä siinä täytyi vähän taistella.

Tonin mukaan kovimmat tyypit ovat isät ja äidit arjessa.

- Ne kuuntelee nuoria. Mutta aikuisilla on myös paljon opittavaa. Nuorilla täytyy olla helposti lähestyttäviä aikuisia ympärillä. Nykyään on ns. pelon ilmapiiri usein heti aamusta alkaen, media täynnä negatiivisia uutisia. Se vaikuttaa nuoriinkin.

Hämeenlinnan Seudun Mielenterveysseura haluaa tämän vuoden palkitsemisella korostaa, että nuorten elämästä ja tulevaisuudesta pitää huolehtia parhaalla mahdollisella tavalla.

Suosittelemme sinulle