Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Guggenheim ei lämmennyt Heinolan kosinnalle

Heinolassa herännyt ajatus Guggenheim-museon tuomisesta itähämäläiseen kaupunkiin ei saanut vastakaikua. Guggenheimin paikaksi kelpaa vain suurten turistivirtojen ja lentokenttien äärellä sijaitseva Helsinki, säätiö perustelee vastauksessaan.

Guggenheim sovitettiin havainnekuvassa Heinolaan järvimaisemaan.
Kuva: Stina Tuominen / Yle
Vihtori Koskinen,
Hanna Lumme
Avaa Yle-sovelluksessa

Guggenheim-säätiö ei pidä Heinolaa varteenotettavana paikkana uudelle museolleen Suomessa.

Heinolassa heräsi uuden Guggenheim-suunnitelman julkistamisen jälkeen ajatus, voitaisiinko museo saada hyvien liikenneyhteyksien varrella olevaan Heinolaan.

Ajatuksen taustalla oli kansalaisaktiivi Kikka Pohjaväre. Ilmoille heitetty ehdotus herätti omissakin joukoissa ristiriitaisia tunteita. Kaupunginjohtaja Pirjo Hepo-Ojan mielestä hanke ei ollut realistinen, mutta kulttuurisihteeri Saija Jäppisen mielestä kaikki kortit oli syytä katsoa.

Enää Heinolassa ei tarvitse mietiskellä, olisiko itähämäläisellä kaupungilla mahdollisuuksia museojättiin. Ei ole, jos Guggenheim-säätiön viestiä on uskominen.

Kikka Pohjaväre esitti säätiölle ideansa, ja sai vastaukseksi kohteliaan tyrmäyksen.

Säätiö kiittelee viestissään heinolalaisten kiinnostusta ja intoa museon saamiseksi kaupunkiin, mutta korostaa, että Helsinki on Guggenheimille ainoa oikea paikka. Pääkaupungissa museolla on mahdollisuus tavoittaa erilaisia yleisöjä ja matkailijoita. Lisäksi pääkaupungissa säätiötä viehättää sijainti suuren lentokentän läheisyydessä.

Kikka Pohjaväre ei kuitenkaan lannistunut säätiön viestistä vaan aikoo jatkaa aiheen kehittelyä.

Suosittelemme