Hyppää sisältöön

Kuninkuusravit Turkuun 2016

Turun talousalue saa miljoonien eurojen piristysruiskeen loppukesästä 2016. Sen aiheuttaa Suomen parhaat suomenhevoset ja niiden kisaamista katsomaan tulevat ihmiset.

Kuva: Yle / Petri Vironen
Yrjö Hjelt

Turun Metsämäen ravirata on saanut järjestettäväkseen Kuninkuusravit vuonna 2016. Asiasta päätti Suomen Hippos kokouksessaan keskiviikkona Porissa. Turun Hippoksen puheenjohtaja Hannu Nivola odottaa paikalle yli 50 000 kävijää.

- Kyseessä on Suomen suurin vuotuinen ravitapahtuma ja ylipäätään suurimpia Suomessa järjestettäviä tapahtumia, Hannu Nivola iloitsee.

Edellisen kerran Kuninkuusravit järjestettiin Turussa 2001. Kuninkuusraveihin tuleva väkimäärä tuo Turun talousalueellle miljoonia euroja. Esimerkiksi hotellit ovat olleet aina kyseisenä kuninkuuraviviikonloppuna tupaten täynnä kymmenien kilometrien säteellä järjestäjäpaikkakunnasta.

- Hotellit, ravintolat, kaupat, kaikki hyötyvät Kuninkuusraveista monin tavoin, Turun Hippoksen puheenjohtaja Hannu Nivola sanoo.

Hannu Nivolan mukaan Kuninkuusravien tarkaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Sen ratkaisee muut Turun seudulle suunnitellut tapahtumat. Perinteisesti Kuninkuusravit on ravattu heinä-elokuun vaihteessa.

Suomen Hippos päätti myös kahdesta muusta Kuninkuusravien järjestäjästä. Vuonna 2017 Kuninkuusravit ravataan Helsingissä ja 2018 Rovaniemellä.

Suosittelemme sinulle