Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Miehille oma täsmäkurssi madaltamaan tanssikynnystä

Miehet ovat useilla seuratanssikursseilla ja tanssipaikoilla edelleen vähemmistönä. Seuratanssiseurat koettavakin houkutella miehiä mukaan keinolla millä hyvänsä. Joensuulainen Tanssiseura PoKaTa päätti järjestää vain miehille tarkoitetun täsmäkurssin.

Tanssit jatkuivat kello 17:een asti Napiksella.
Kuva: Kaisu Jansson / Yle
Pekka Sivukari
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten vähyys tanssilattioilla ei ole mikään aivan uusi juttu. Tanssilavat ja tanssiravintolat ovat kaivanneet tanssijoiden joukkoon enemmän miehiä jo useita vuosia. Sama tilanne on ajoittain myös seuratanssikursseilla, kertoo tanssiseuran puheenjohtaja ja tanssinopettaja Kaija Saarelainen.

- Kun kesällä aloitimme seuran toimintaa, niin kyllä siellä oli miehiäkin. Naisia oli kuitenkin enemmän.

- Syksyn mittaan suhde on kuitenkin tasaantunut ja joskus miehiä on voinut olla enemmänkin, vaikka pääsääntöisesti tilanne on toinen, kertoo Saarelainen.

Miehille omaa tanssinopetusta

Saadakseen lisää miehiä  riveihinsä, on seura päättänyt järjestää vain miehille suunnatun tanssikurssin. Joensuulaisessa ravintolassa pidettävällä kurssilla opetellaan miesseurassa tanssimisen perusasioita, kuten askeleita ja  liikkumista.

- Ilmaista täsmätuntia vetää diplomitanssinopettaja Osmo Oinonen ja sen jälkeen miehet voivat jatkaa maksutonta opetusta seuran tavallisella alkeiskurssilla. Tuolloin mukana ovat sitten myös naisetkin kertoo seuran aktiivi Jukka Vuorinen.

- Alkeiskurssilla opetellaan tanssimaan foxia. Se on kepeä ja hauska tanssi, jossa on tulkinnan mahdollisuuttakin, sanoo Kaija Saarelainen.

Niin Kaija Saarelainen kuin Jukka Vuorinenkin korostavat sitä, miten tanssilla on niin fyysistä hyvinvointia kuin henkistä kapasiteettiakin elvyttävä vaikutus.

Tanssitaitoisille miehille onkin kysyntää parketeilla. Tästä kertovat ne lukuisat deittisivustojen hakuilmoitukset, joissa etsitään tanssitaitoista miestä yhteisen harrastuksen pariin.

(Miesten tanssitunti on Joensuulaisen Sokos Hotelli Kimmelin ravintolassa ma. 28.10. 2013 klo18-19 ja alkeiskurssi klo 19 – 20.)

Suosittelemme