Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Jussi Jokinen teki kauden viidennen maalinsa

New York Islanders taisteli sisukkaan vierasvoiton Pittsburghista.

Jussi Jokinen tuulettaa.
Jussi Jokisen kauden tehosaldo on 5+2. Kuva: AFP / Lehtikuva
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jussi Jokisen kauden viides täysosuma jääkiekon NHL:ssä ei siivittänyt Pittsburgh Penguinsia voittoon asti New York Islandersista. Newyorkilaisjoukkue otti niukan 4-3-vierasvoiton Pittsburghista Josh Baileyn päätöserän viime hetken maalilla.

Pittsburgh johti ottelua 3-2 vielä seitsemän minuuttia ennen päätössummeria Jokisen, Sidney Crosbyn ja Deryk Engellandin maaleilla, mutta Islanders punnersi rinnalle ja ohi. Pierre-Marc Bouchard toi Islandersin rinnalle ajassa 53.55 ja Bailey hiljensi kotiyleisön ajassa 58.20. Baileylle maalin edestä tehty osuma oli kauden neljäs.

- Voitto samassa divisioonassa pelaavasta joukkueesta oli makea. Tästä on hyvä jatkaa, Bailey sanoi.

Islandersin riveistä 21/25 kertaa torjuneen Jeff Zatkoffin masensivat Baileyn ja Bouchardin lisäksi myös Frans Nielsen (1+2) ja Matt Moulson.

- Meillä oli mahdollisuus lisätä johtoamme, mutta emme onnistuneet siinä. Teimme virheitä, joista Islanders rankaisi, kauden kahdeksannen maalinsa ottelussa tehnyt Crosby summasi.

Jokinen teki kauden viidennen osuman avauserässä Brandon Sutterin loistavasta syötöstä. Jokinen on tällä hetkellä tämän kauden eniten maaleja tehnyt suomalaispelaaja NHL:ssä, sillä kukaan muu ei ole vielä onnistunut tekemään viittä osumaa. Jokinen pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia plus/miinus -saldolla 0. Hienoa tulokaskauttaan pelaava Penguins-puolustaja Olli Määttä (+1) oli jäällä vain reilut 13 minuuttia.

Suosittelemme