Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Oikeusasiamies: Räsäsen puheet eivät anna aihetta tutkintaan

Oikeusasiamiehen mukaan yksityishenkilöllä, myös valtioneuvoston jäsenenä olevalla henkilöllä, on uskonnon- ja sananvapauden mukaan oikeus puhua kirkollisessa tilaisuudessa vakaumuksensa mukaan uskonnollisista arvoista ja opeista.

Päivi Räsänen
Päivi Räsänen Kuva: Yle
Hanne-Mari Tarvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eduskunnan oikeusasiamies on antanut vastauksen sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) puheeseen kohdistuneista kanteluista. Oikeusasiamies Petri Jääskeläisen mukaan Räsäsen puheessa ei ollut kyse sellaisesta valtioneuvoston jäsenen menettelystä, jonka tutkiminen kuuluisi oikeusasiamiehen toimivaltuuksiin.

Oikeusasiamies totesi lausunnossaan, ettei käsittele enempää tai ota kantaa kanteluissa Räsäsen puheen sisällöistä esitettyihin näkemyksiin tai väitteisiin.

Oikeusasiamiehen mukaan yksityishenkilöllä on uskonnon- ja sananvapauden mukaan oikeus puhua kirkollisessa tilaisuudessa vakaumuksensa mukaan uskonnollisista arvoista ja opeista, ja tämä koskee myös valtioneuvoston jäsenenä olevia henkilöitä.

Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan saapui 10. - 20.7. välisenä aikana yhteensä 41 kantelukirjoitusta, joissa arvosteltiin sisäministeri Päivi Räsäsen Kansanlähetyspäivillä 6.7. pitämää puhetta.

Räsänen kertoo olevansa tyytyväinen oikeusasiamiehen tuoreeseen vastaukseen.

Suosittelemme