Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Strippiklubi kuohuttaa Kiirunassa

Strippiklubin puolesta käytetään puheenvuoroja puolesta ja vastaan. Vastustajien mielestä naisten esineellistäminen ei ole hyväksyttävää bisnestä, puolustajat taas sanovat toiminnan pysyvän täysin lain rajoissa.

Kuvakaappauksessa Pohjois-Ruotsin tiedotusvälineiden nettiuutiset strippiklubin avaamisesta Kiirunassa.
Kuva: Antti Heikinmatti / Yle
Antti Heikinmatti
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjois-Ruotsin Kiirunassa strippiklubista noussut kuohunta on saanut jo kunnallispoliitikotkin liikkeelle. Ravintolayrittäjä Dragan Braticin keskustan ravintolaan tuomat stripparit herättävät puheenvuoroja puolesta ja vastaan, ja nyt Vänsterpartiet on nostanut asian myös viralliseen keskusteluun.

Puolueen Kiirunan kunnallisjärjestön julkilausumassa kerrotaan, että Kiirunassa on ryhdytty organisoituun toimintaan strippiklubia vastaan ja puolue haluaa olla mukana tukemassa mielenilmauksia.

Vänsterpartietin julkilausuman mukaan Dragan Braticin aloittamaa nakuiluviihdettä vastustaa jo parin tuhannen ihmisen ryhmä muun muassa Facebookissa.

Maanantaina "Nej tack till strippklubb i Kiruna" -ryhmässä oli kuitenkin 666 jäsentä. Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin aloitettu myös kampanja strippiklubin puolesta. Facebook-ryhmässä oli maanantaina 710 jäsentä.

Srtippiklubin vastustajat muistuttavat, että toiminta perustuu naisten esineellistämiseen, eikä siksi ole hyväksyttävää. Esiintyjien värväämiseen voi myös liittyä painostusta ja jopa ihmiskauppaa.

Strippiklubia puolustavat taas muistuttavat, että kyseessä on täysin laillinen liiketoiminta. Nya Bistro Trädgårnista puolet omistava Dragan Bratic pyörittää useita ravintoloita eri puolilla Ruotsia ja myös niissä ohjelmistoon kuuluu strip teasea.

Strippiklubi on noussut voimakkaasti esille myös Pohjois-Ruotsin tiedotusvälineissä. Asiasta ovat uutisoineet muun muassa sanomalehti NSD ja Radio Norrbotten.

Suosittelemme sinulle