Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Pakistanin Musharrafille myönnettiin jälleen takuu

Musharrafille on nyt myönnetty takuut kaikissa häneen kohdistetuissa syytteissä, joista yksi koskee entisen pääministerin Benazir Bhutton murhaa. Musharrafin puolustusasianajajan mukaan entinen sotilasjohtaja ei aio lähteä Pakistanista.

Pervez Musharraf
Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA
Hanne-Mari Tarvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pakistanin oikeus myönsi tänään takuun maan entiselle presidentille ja armeijan johtajalle Pervez Musharrafille syytteestä väkivaltaisesta moskeijaiskusta. Musharrafille myönnetty takuu tuo hänen mahdollisen vapautumisensa askeleen lähemmäs yli puolen vuoden kotiarestin jälkeen.

Islamabadin piirioikeuden tuore tuomio merkitsee sitä, että Musharrafille on nyt myönnetty takuut kaikissa häneen kohdistetuissa syytteissä, jotka on nostettu sen jälkeen, kun Musharraf palasi Pakistaniin maanpaosta. Yksi syytteistä koskee maan entisen pääministerin Benazir Bhutton murhaa.

Musharraf palasi Pakistaniin maaliskuussa asettuakseen ehdoille toukokuun vaaleissa ja vannoi pelastavansa maan talouskurimuksesta ja sotaisuudesta. Musharrafia kuitenkin kiellettiin asettumasta ehdolle vaaleissa, jotka voitti pääministeri Nawaz Sharif. Musharraf syrjäytti Sharifin vallasta vuoden 1999 vallankaappauksessa.

Pakistaniin paluunsa jälkeen Musharrafiin kohdistettiin useita syytteitä rikoksista, jotka tapahtuivat hänen vuosien 1999 - 2008 valtakautensa aikana.

Musharraf pysynee tiukassa valvonnassa

Juuri myönnetystä takuusta huolimatta Musharraf pidetään todennäköisesti tiukassa valvonnassa entisen sotilasjohtajan Islamabadin kupeessa olevassa talossa. Musharrafin nimi on tällä hetkellä maan sisäministeriön exit contorl -listalla, joka tarkoittaa, että hän ei voi poistua maasta ilman hallituksen hyväksyntää.

Tuomari Wajid Ali hyväksyi takuun sillä ehdolla, että Musharraf maksaa 200 000 rupian eli 2000 dollarin takuumaksun.

Musharrafin puolustusasianajaja Afshan Adil kertoi, että takuusumma maksetaan huomenna tiistaina.

- Musharraf ei aio lähteä Pakistanista ja kohtaa kaikki häneen kohdistetut syytteet, Adil kertoi.

Puolustusasianajaja totesi, että mikäli luoja suo, Musharraf vapautetaan kaikista syytteistä.

Musharraf pidätettiin lokakuussa väkivaltaisesta iskusta, joka tehtiin vuonna 2007 Islamabadissa sijaitsevaan Punaiseen moskeijaan.

Suosittelemme sinulle