Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Naton säiliöautot sytytettiin tuleen Pakistanissa

Pakistanin pääministeri varoitti maanantaina, että järjetön väkivalta voi hankaloittaa maan rauhanneuvotteluja.

Tiina Hirsimäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaksi Naton säiliöautoa sytytettiin maanantaina tuleen Bala Narin alueella Lounais-Pakistanissa. Paikallisten viranomaisten mukaan hyökkäyksessä loukkaantui yksi Naton kuljettaja.

- Säiliöautot olivat matkalla Karachista Afganistaniin, kun neljä aseistautunutta miestä pysäytti autot Bala Narissa ja sytytti ne tuleen, kertoo paikallinen virkamies Bahadur Bangalzai uutistoimisto AFP:lle.

Bangalzain mukaan sairaalahoitoon toimitettu kuljettaja on loukkaantunut vakavasti.

Mikään järjestö tai taho ei ole toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Hyökkäys tehtiin kolme päivää sen jälkeen, kun Pakistanin Talibanin johtaja Hakimullah Mehsud kuoli Yhdysvaltain miehittämättömän lennokin iskussa.

Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif varoitti maanantaina, että "hallitsematon ja järjetön väkivalta" voi hankaloittaa Pakistanin rauhanneuvotteluja. Sharif ei maininnut puheessaan suoraan Yhdysvaltain ohjusiskua, mutta toivoi että rauhalle annettaisiin mahdollisuus. Hän ilmoitti torstaina, päivä ennen Yhdysvaltain ohjusiskua, että neuvottelut Talibanin kanssa olisivat alkaneet. Taliban kuitenkin kiisti tiedon perjantaina. Pakistanin sisäministeri Chaudhry Nisar puolestaan kritisoi lauantaina Yhdysvaltoja Pakistanin rauhanpyrkimysten sabotoimisesta.

Suosittelemme sinulle