Hyppää sisältöön

Meloja pelasti kylmettyneen pöllön vedestä – katso kuvat

Melojan ja pöllön kohtaamisesta on tullut hitti sosiaalisessa mediassa.

Pentti Taskinen oli melomassa Tuusulanjärvellä lokakuun lopussa, kun hän huomasi vedessä kelluvan pöllön ja pelasti sen kanoottinsa päälle. Kuva: Pentti Taskinen
Annette Blencowe

Hyryläläinen Pentti Taskinen kohtasi yllättävän näyn melontaretkellään Tuusulanjärvellä viime sunnuntaina. Kotiinsa Hyrylään palaamassa ollut Taskinen huomasi keskellä sumuista järveä hiiripöllön.

Pöllö lähti ensin uimaan pois päin Taskisen kajakista, mutta muutti pian mieltään ja kääntyi takaisin. Taskinen epäilee, että pöllön voimat olivat ehtymässä, joten se päätti pelastautua kajakkiin. Pöllö oli niin märkä, ettei se päässyt enää omin avuin ylös vedestä.

– Nostin tärisevän pöllön kajakin päälle. Se ryömi syliini ja työnsi päänsä pelastusliivieni sisään, Taskinen kertaa tapahtunutta.

Nostin tärisevän pöllön kajakin päälle. Se ryömi syliini ja työnsi päänsä pelastusliivieni sisään.

Pentti Taskinen

Taskinen epäilee pöllön olleen hypotermian partaalla. Järven vesi oli kuusiasteista. Ilman lämpötila oli kolme astetta.

Taskinen arveli, että sumu oli saanut pöllön eksymään. Sumu oli niin sankkaa, että horisonttia ei erottanut vedestä.

– Lintuharrastajat epäilevät, että varikset olivat ehkä ajaneet sen veteen, Taskinen sanoo.

Taskinen ei uskonut pöllön selviävän hengissä koko kolmen kilometrin kotimatkaa, joten hän päätti nousta rantaan Halosenniemen museolla. Pöllö vietiin museoon sisään lämmittelemään. Museon opas otti sen huostaansa. Myöhemmin illalla opas päästi hyvin toipuneen pöllön vapaaksi.

Taskisen ja pöllön kohtaamisesta ovat uutisoineet keskiviikkona useat lehdet. Tapauksesta on tullut hitti myös sosiaalisessa mediassa. Pöllöstä kertoivat tiistaina Suomen Luonto (siirryt toiseen palveluun) ja Keski-Uusimaa (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle