Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

SVT: Venäjän pommikoneet harjoittelivat jälleen Ruotsia vastaan

Edellinen harjoitus tehtiin pääsiäisenä. Silloin se herätti laajan keskustelun Ruotsin puolustusvalmiudesta, sillä Ruotsin puolustusvoimat ei saanut omia koneitaan ilmaan lainkaan. Hävittäjät eivät olleet hälytysvalmiudessa.

Paula Tapiola
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän pommikoneet ovat harjoitelleet jälleen vihamielisesti Itämerellä, kertoo Ruotsin Television (SVT). Kohteena oli Öölannin eteläkärki. Öölannin saari sijaitsee Smålandissa Etelä-Ruotsin itärannikolla.

SVT:n mukaan harjoitus tehtiin viime viikolla. Viisi venäläistä konetta lensi kohti Ruotsin ilmatilaa. Joukossa oli kaksi pommikonetta. Ne harjoittelivat hyökkäyksiä Öölannin saarta, Baltian maita ja Puolaa kohti.

– Uskon, että tarkoituksena oli harjoitella strategisia pommilentoja, erilaisia hyökkäyksiä, eikä ole mahdotonta, että he halusivat merkitä läsnäoloaan Itämerellä, vs. lentotaktinen päällikkö Anders Persson Puolustusvoimista sanoo.

Hän pitää lentotoiminnan lisääntymistä Ruotsin lähialueella vakavana ja vakuuttaa, että Ruotsi seuraa kehitystä. Pääsiäisenä Venäjä harjoitteli hyökkäystä Gotska Sandön lähellä noin 30 - 40 kilometrin päässä Ruotsin aluerajasta. Silloin harjoitusta kiirehti valvomaan kaksi Tanskasta hälytettyä Nato-konetta.

Hyökkäysharjoitus herätti Ruotsissa laajan keskustelun maan puolustuskyvystä. Ruotsin puolustusvoimat ei saanut omia koneitaan ilmaan lainkaan pääsiäisenä. Hävittäjät eivät olleet hälytysvalmiudessa.

Suosittelemme sinulle