Hyppää sisältöön

Professori: Antaisin Himasen raportista kouluarvosanaksi 7+

Professori Risto Heiskalan mukaan on hyvä, että raportissa painotetaan arvokasta elämää ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia siihen.

Tampereen yliopiston tutkijakollegiumin johtaja, professori Risto Heiskala antaa Pekka Himasen tutkimusryhmän tulevaisuusraportille kouluarvosanaksi 7+.

Hän sanoo Yle Radio Suomen Ajantasassa, että raportissa on sekä hyvä että huonoja puolia. Heiskasen mukaan on hyvä, että teoksessa painotetaan arvokasta elämää ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia siihen.

Hänen mielestä teos ei ole kuitenkaan kovinkaan kattava. Heiskala kuvailee teosta tyypilliseksi tutkimukselliseksi pamfletiksi.

- Hallituksen tulevaisuusselonteossa sanotaan, että tätä raporttia on käytetty hyväksi selontekoa valmisteltaessa, mutta itse selonteko on aika ohut ja abstrakti asiakirja. Varmasti jotain tästäkin pamfletista on siihen saatu, mutta enemmänkin olisi voinut toivoa panosta siihen nähden, että kyseessä on pääministerin tilaama projekti, Heiskala sanoo.

- Jos tällainen kannettaisiin eteeni yliopiston laitoksella jonkun tutkijan suunnitelmana kirjoittaa hieman populaari teos, niin ehkä antaisin arvosanan 7+ siihen, hän jatkaa.

Professori Pekka Himasen ja professori Manuel Castellsin tutkimusryhmän tulevaisuusselonteon loppuraportti julkistettiin tänään.

Suosittelemme sinulle