Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ympäristöministeri Niinistö: Talvivaaran ympäristöongelmat on hoidettava

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) sanoo, että Talvivaaran kaivokselta vaaditaan isoja ympäristöinvestointeja vielä pitkän aikaa. Sekä akuuttien että pitkäaikaisten ympäristöongelmien hoitaminen on Niinistön mukaan haasteellista.

Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Ympäristöministeri Ville Niinistön mukaan yrityssaneeraukseen hakeneen Talvivaaran on pystyttävä hoitamaan ympäristöongelmansa yhtiön taloustilanteen vaikeuksista huolimatta.

Haasteet ovat ympäristön kannalta mittavia.

Niinistö pitää kaivoksen jätevesien hallintaa vaikeana.

- Siellä on yli kuusi yli kuusi miljoonaa kuutiota vettä ja sitten siellä on tämä kipsisakka-altaan koostumukseltaan vielä hankalampi vesi, joka pitäisi tyhjentää vuoden loppuun mennessä, kuvaa Niinistö.

Niinistön mukaan Talvivaaran taloudellisen tuotanotoprosessin ongelmien ja ympäristöongelmien välillä on selvä yhteys. Tuotantoprosessi ei ole ollut ympäristön kannalta kunnossa ja yhtiöllä on nyt iso haaste saada näkymä taloudellisesti toimivaksi ja ratkaista samalla ympäristökysymykset, sanoo Niinistö. Niinistön mukaan viranomaisten tehtävä on varmistaa, että ympäristökysymykset pystytään hoitamaan kaikissa vaihtoehdoissa.

Akuuttien ympäristökysymysten lisäksi Talvivaaran on pystyttävä myös tekemään isoja investointeja pidemmällä aikavälillä, Niinistö sanoo.

- Eri vaihtoehtoihin sisältyy tarvetta ympäristöinvestointeihin eli kyllä haasteet ovat kaikissa vaihtoehdoissa ympäristön kannalta mittavia ja kyllä siellä kustannuspaineita on, Niinistö toteaa.

Suosittelemme sinulle