Hyppää sisältöön

Pokka: Talvivaaran ympäristöinvestoinnit pahasti kesken

Talvivaaran ympäristö pitää hoitaa, päätyy yhtiö sitten yrityssaneeraukseen tai konkurssiin, sanoo ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Hannele Pokka
Hannele Pokka Kuva: Yle
Miia Esa

Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan mielestä kaivosyhtiö Talvivaaran kriittinen tilanne tuli hankalaan aikaan siinä mielessä, että yhtiöllä on useita ympäristöön liittyviä toimia kesken.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto myönsi toukokuussa Talvivaaralle uuden ympäristöluvan, joka koski ylimääräisiä vesiä ja niiden juoksuttamista.

– Yhtiölle tuli uudet vesienhallintavelvoitteet ja velvoitteet tehdä ympäristöinvestointeja. Yhtiö on tehnyt niitä, mutta ne ovat vielä pahasti kesken, Pokka sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

– Pidämme tärkeänä, että ympäristöinvestoinnit, joita on välttämätöntä jatkaa, ne joka tapauksessa hoidettaisiin.

Investoinneilla Talvivaara on pyrkinyt aiemmin muun muassa vähentämään haju- ja pölyhaittoja.

Pokan mukaan kesken on myös Talvivaaran luonnolle ja vesistölle aiheuttamien ympäristövahinkojen korvaamiseen liittyviä asioita.

– On selvä asia, että yrityksellä on vanhoja syntejä hoidettavana, joiden lasku on kohtuullisen suuri. Kymmeniä miljoonia euroja menee tämän vesitilanteen hoitamiseen, mitä uudessa luvassa on edellytetty, hän arvioi.

Suosittelemme sinulle