Hyppää sisältöön

Elviksen aineettomien oikeuksien omistaja vaihtuu

Oikeudet muun muassa Elviksen nimeen ja imagoon ostaa newyorkilaisyhtiö, jonka hallussa ovat myös muun muassa Marilyn Monroen ja Muhammad Alin brändit.

Authentic Brands Group -yhtiö kertoo ostaneensa CORE Media Groupilta Elvis Presleyhin liittyvät aineettomat oikeudet sekä oikeuden pyörittää turistikohteena toimivaa Presleyn Graceland-tilaa.

Authentic Brandsin mukaan kauppa antaa sille oikeudet muun muassa Presleyn imagoon ja nimeen sekä mittavaan kokoelmaan valokuvia, elokuvia ja televisioesiintymisiä. Kauppahintaa ei ole kerrottu.

Memphisläisen The Commercial Appeal -lehden mukaan CORE on omistanut 85 prosenttia Elvis Presley Enterprisestä. Loppuosan omistaa Elviksen tytär Lisa Marie Presley.

Lisa Marie Presley omistaa jatkossakin Gracelandin irtaimistoineen. Hänen mukaansa kaupan myötä syntyvä kumppanuus on merkittävä perheelle ja Elvis-faneille.

Authentic Brandsin toimitusjohtaja Jamie Salter sanoo yhtiönsä odottavan työskentelyä yhdessä Presleyn perheen sekä Elvis Presley Enterprisesin väen kanssa Elviksen suosion ja fanipohjan kasvattamiseksi maailmanlaajuisesti.

Authentic Brands Group on newyorkilainen yhtiö, jonka hallussa ovat muun muassa Marilyn Monroen ja Muhammad Alin brändit.

Suosittelemme sinulle