Hyppää sisältöön

Hyvä Joulumieli -keräys alkaa - ilahduta lasta jouluna

Keräyksen lahjakortin aiempana jouluna saanut yksinhuoltajaäiti pitää rahallisen avun lisäksi tärkeänä sitä tunnetta, että hänestä ja hänen pienestä tytöstään välitetään.

Yle Uutiset

Perinteinen Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy perjantaina ja jatkuu jouluaattoon asti. Keräykseen osallistumalla ihmiset ja yritykset voivat tuottaa jouluiloa apua tarvitseville lapsiperheille.

Yleisestä hyvinvoinnista huolimatta lapsiperheiden köyhyys koskettaa Suomessa joka kymmenettä lasta. Suomessa on 120 000 lasta, jotka elävät kaikkein pienituloisimmissa kotitalouksissa. Lapsiperheiden köyhyys on yleistynyt Suomessa 20 vuoden aikana.

Vähävaraisilla perheillä on usein vaikeuksia saada rahat riittämään perusmenoihin, mikä tarkoittaa, että perheissä joudutaan tinkimään myös ruuasta.

Tänä vuonna keräyksen tavoitteena on kerätä 1,4 miljoonaa euroa ja jakaa 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja 20 000 vähävaraiselle lapsiperheelle.

Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti järjestävät keräyksen yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Ylen Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa. Aamu-tv kertoo keräyksestä lähetyksistään päivittäin 21.12 asti.

Ylen aamu-tv on paikalla myös 17. kertaa järjestettävän keräyksen avajaisissa Helsingin rautatieasemalla tänään perjantaina kello 7 - 9. Avajaisissa esiintyy laulaja Laura Närhi.

Suosittelemme sinulle