Hyppää sisältöön

Hyvä Joulumieli -keräys auttaa taas lapsiperheitä

Joulumieliartistina keräyksen avajaisissa esiintyi muusikko Laura Närhi. Keräyksen tavoitteena on hankkia ruokalahjakortteja vähävaraisille perheille.

Laura Närhi.
Laura Närhi oli yhtyeineen avaamassa perinteistä Hyvä Joulumieli -keräystä Helsingin rautatieasemalla.

Osallistu keräykseen

Keräykseen voi osallistua

· lahjoittamalla haluamansa summan Hyvä joulumieli -tilille: FI17 1596 3000 2020 20.

· soittamalla keräysnumeroon 0600 16555. Puhelun hinta on 10,01 e + pvm/mpm.

· lähettämällä tekstiviestin HJM15 numeroon 16499. Viestin hinta on 10 e.

Hyvä Joulumieli jakaa 20 000 ruokalahjakorttia lapsiperheille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja SPR:n järjestämä perinteinen keräys käynnistyi  perjantaina 22.11.2013 ja jatkuu jouluaattoon saakka. Keräys muistuttaa, että lapsiperheiden köyhyys Suomessa on ajankohtainen ongelma, joka koskee  joka kymmenettä lasta. Keräyksen tavoitteena on kerätä 1 400 000 euroa ja jakaa 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja 20 000 vähävaraiselle lapsiperheelle.

Osallistumalla Hyvä Joulumieli -keräykseen sekä yritykset että yksityishenkilöt voivat tuottaa jouluiloa avun tarpeessa oleville perheille.  Lahjakortin avulla lapsiperheet voivat hankkia joulupöytään sellaista, joka muuten jäisi hankkimatta.

– Yhtä tärkeää kuin itse rahallinen apu oli se lämmin tunne, että minusta ja pienestä tytöstäni välitettiin. En ikinä tule unohtamaan sitä. Jälkeenpäin olen joka joulu pitänyt huolen, että saan itse laitettua kolikon tähän itselleni tutuksi tulleeseen keräykseen,  kertoo lahjakortin saanut yksinhuoltajaäiti.

Lahjakortin saavat lapsiperheet valitaan järjestäjien yhdessä sopimien kriteerien pohjalta.  Perusteita ovat esimerkiksi yksinhuoltajuus, työttömyys, sairaus ja muista syistä johtuvat toimeentulovaikeudet. Lahjakortti on lahja, jolla halutaan ilahduttaa avun tarpeessa olevaa perhettä. Sitä ei voi hakea.

Suosittelemme sinulle