Hyppää sisältöön

Talvivaara toimitti käräjäoikeuden vaatimat lisätiedot – päätös riittävyydestä venyy ensi viikkoon

Talvivaaran kaivosyhtiö on toimittanut Espoon käräjäoikeuden vaatimat lisätiedot yrityssaneeraushakemukseen. Käräjäoikeus tekee päätöksen aineiston riittävyydestä ensi viikon alkupuolella.

Laki oikeus
Kuva: Yle
Heikki Rönty

Espoon käräjäoikeus vaatii velkojainlistan lisäksi joko tilinpäätöstietoja tai riittävää määrää velkojain suostumuksia. Talvivaaran kaivosyhtiön toimitti aineistoa käräjäoikeuteen juuri ennen virka-ajan päättymistä.

Käräjäoikeudesta kerrotaan, että aineistoa voi tulla käytännössä puoleenyöhön saakka. Aineiston katsotaan tulleen perille ajoissa, mikäli asiakirjan viimeinen sivu tulee perille perjantain puolella. Asiakirja katsotaan myöhästyneeksi, mikäli asiakirjan viimeinen sivu kirjautuu saapuneeksi puolenyön jälkeen.

Käräjäoikeus käsittelee tänään saamiaan asiakirjoja ensi viikolla. Oikeudesta kerrotaan, että päätös asiakirjojen riittävyydestä ratkeaa alkuviikolla joko maanantaina tai tiistaina. Vasta sen jälkeen voidaan tehdä päätös saneerausmenettelyn kohtalosta.

Kaivosyhtiön aiemmin jättämästä listasta ilmenee, että velkojainlistasta Talvivaara Sotkamo Oy:lla ja Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oy:lla on yhteensä satoja velkojia ja miljardiluokan velat. Velkojien luettelosta käy ilmi, että Talvivaaralla on vajaat 30 velkojaa, joille Talvivaara on velkaa yli miljoona euroa.  Suurimmat yksittäiset velat ovat muutamia satoja miljoonia euroja.

Kaivosyhtiö yrittää päästä yrityssaneeraukseen, koska yhtiön varat ovat loppumassa.

Suosittelemme sinulle