Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Osakesäästäjät: Talvivaaran ja Nyrstarin kauppa on mahdollinen

Vaasan yliopiston rahoituksen professorin mukaan Talvivaaran kaivososakeyhtiöllä on aikaa korkeintaan muutamia viikkoja.

Jussi Hanhivaara
Avaa Yle-sovelluksessa

Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothovius pitää belgialaisen sinkkiyhtiön Nyrstarin vetäytymistä Talvivaaran taustajoukoista takaiskuna kaivosyhtiölle.

Rothoviuksen mukaan Nyrstar on ollut oleellinen toimija Talvivaaran suhteen, ja sen vetäytyminen saattaa nakertaa Talvivaaran uskottavuutta. Nyrstar, joka on Talvivaaran suurin velkoja, veti vastikään tukensa Talvivaaran saneeraushakemukselta.

Toisaalta Rothovius pitää mahdollisena, että Nyrstar suunnittelee Talvivaaran ostamista.

- Se on paljon mahdollista ja jos niin on, olisi konkurssi sille velkasaneerausta parempi vaihtoehto, koska hinta olisi silloin edullisempi, Rothovius sanoi keskiviikkona Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Osakkeenomistajien kannalta Rothovius pitää Talvivaaran tilannetta heikkona.

- On epätodennäköistä, että omistajat saavat pitkään aikaan takaisin sen mitä moni on menettänyt. Osakkeen kehitys näyttää heikolta, professori Rothovius sanoo.

Konkurssissa suurimmat hyötyjät olisivat hänen mukaansa konkurssipesää selvittävät asianajajat. Muiden osalta saatavat voisivat jäädä vähäisiksi.

Velkasaneeraus taas jättäisi omistajille toivoa, että yhtiö saadaan joskus vielä kannattavaksi, Rothovius sanoo.

Suosittelemme sinulle