Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Petroskoihin mennään nyt minilomalle

Suomalaisten kiinnostus Joensuusta Petroskoihin suuntautuviin lyhytmatkoihin jatkuu. Muutaman päivän valmismatkoja myyvän matkatoimiston mukaan kyselyjä matkoista tulee päivittäin ja matkaajia on riittänyt joka viikolle. Monet matkaajista ovat vuosiviisumin omaavia pohjoiskarjalaisia.

Pohjola-hotelli Petroskoissa
Pohjola-hotelli Petroskoissa. Kuva: Pekka Sivukari / Yle
Pekka Sivukari
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisten Karjala-matkailu on löytänyt uuden kohteen. Jos matkakohde on aiemmin useimmilla ollut Venäjän puolella sijaitseva bensa-asema tai Sortavala, niin nyt matkataan yhä useammin myös Petroskoihin.

Petroskoin matkailua on lisännyt loppukesästä avattu säännöllinen bussivuoro ja Joensuulaisen matkanjärjestäjän aktiivisuus. Alun perin Petroskoi – Joensuu linja oli suunnattu ensisijaisesti venäläisille matkaajille, jotka ovat käyneet päivän mittaisilla ostosmatkoilla joensuulaiskaupoissa. Myös aikataulut on tehty venäläismatkaajille sopiviksi.
Suomalaisten matkainto on nyt kuitenkin herännyt, kun samalla bussilla voi matkustaa valmislomalle, Äänisen rannalle, noin 260 000 asukkaan Petroskoihin.

Matkustaminen helppoa

Petroskoin ja Joensuun välistä matkaa kuljetaan helpoiten oman auton sijasta venäläisellä bussilla. Reitistä vastaavat yhdessä suomalainen Linja-Karjala ja venäläinen Karelavtotrans. Bussi lähtee Joensuun keskustasta ja vie hotellille. Paluumatka lähtee Petroskoin linja-autoasemalta.

Vaikka matkustaminen on helppoa nopean rajanylityksen vuoksi, voivat aikataulut tuntua suomalaisista erikoisilta, koska alun perin ei uskottu näinkään laajaan suomalaiskysyntään.

Bussi lähtee Joensuusta esimerkiksi torstaina kello 16 ja on perillä Petroskoissa puolen yön aikaan paikallista aikaa. Paluumatka voi alkaa sunnuntaina paikallista aikaa kello 6.30 ja Joensuuhun saavutaan kello 11. (Karjalassa ei siirrytä talviaikaan, joten siellä kello on kaksi tuntia edellä Suomen ajasta.)

Minilomalle voi lähteä vaikkapa torstaina ja palata sunnuntaina

Airi Pessi-Mustonen

Miniloman hinta kohtuullinen

Petroskoihin voi matkustaa bussilla täysin omatoimisesti, tai ostaa haluamansa miniloman, kertoo Airi Pessi-Mustonen Matkakarjalasta:

- Minilomalle voi lähteä vaikkapa torstaina ja palata sunnuntaina. Pakettiin kuuluu yöpymiset ja yksi aamiainen Hotelli Pohjolassa.

Torstaista sunnuntaihin ulottuva pakettimatka maksaa 150 euroa kahden hengen huoneessa. Halutessaan voi varata myös muunkin hotellin kuin sopimushotellin, mutta silloin hinta voi olla korkeampi.

Matkan hintaan ei kuulu viisumia, vaan sen voi hankkia vartavasten vain matkaa varten, tai ostaa itselleen vuoden mittainen viisumi.

- Useat matkaajat ovat olleet sellaisia, joilla on vuosiviisumi. Näin sille tulee muutakin käyttöä, kuin vaikkapa vain Sortavalan vierailu, sanoo Pessi-Mustonen.

Suosittelemme sinulle