Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

USA:n Japanin-tukikohdan lähellä kaksi räjähdystä

Yokotan lentotukikohdan lähellä on löytynyt kaksi kotitekoista raketinheitintä. Kukaan ei tiettävästi haavoittunut, eikä aineellisia vahinkoja ole tullut tietoon.

Katriina Töyrylä
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain lentotukikohdan lähellä Japanissa on sattunut kaksi räjähdystä. Kukaan ei ole tiettävästi haavoittunut, eikä aineellisia vahinkoja ole tullut tietoon.

Tapausta tutkivat Yhdysvaltain ja Japanin viranomaiset ovat löytäneet läheltä Yokotan lentotukikohtaa kaksi metalliputkea, joita viranomaiset epäilevät käytetyn kotitekoisten ammusten laukaisemiseen. Paikalta löytyi myös metallilankaa ja metallinpalasia.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan putket oli haudattu maahan ja niiden yläosa osoitti Yokotan tukikohtaan, joka sijaitsee lähellä Tokiota.

Poliisi ei ole löytänyt ammuksia. Yhdysvaltain tutkijat ovat tehneet tukikohdassa etsintöjä löytääkseen mahdollisia törmäyskohtia, uutiskanava CNN kertoo.

Useat alueen asukkaan ovat kertoneet kuulleensa kaksi räjähdystä myöhään torstai-iltana paikallista aikaa.

Kukaan ei ole ilmoittanut olevansa välikohtauksen takana. Japanilaisten tiedotusvälineiden mukaan poliisi epäilee, että räjähdysten takana voi olla äärivasemmisto. Televisiokanava NTV:n mukaan poliisi keskittyy tutkimuksissaan äärivasemmistolaiseen ryhmään, koska välikohtaus sattui vain tunteja sen jälkeen, kun ryhmän keskeinen jäsen oli pidätetty.

Vastaavanlainen välikohtaus sattui neljä vuotta sitten, kun poliisi löysi saman  ryhmän piilopaikan, NTV sanoo.

Suosittelemme sinulle