Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Keminmaa korjaa talouttaan myymällä entisiä kouluja

Keminmaassa korjataan kunnan kehnoa taloustilannetta muun muassa tyhjillään olevien kiinteistöjen myynnillä. Kunnan kiinteistöpäällikkö valmistelee lautakunnan kokoukseen Maulan koulun, sen opettajienasunnon, Katajarannan koulun sekä entisen metsäkoulun myymistä.

Metsäkoulu
Kuva: Aleksi Pohjola / Yle
Kyösti Vaara
Avaa Yle-sovelluksessa

Kunta säästäisi, kun rakennusten ylläpitokustannukset loppuisivat. Maulan koulu ja opettajien asunto sekä entinen metsäkoulu ovat kokonaan tyhjillään. 

– Katajarannan koululla on yksi perhe vuokralla. Heitä tullaan informoimaan asiaan kuuluvalla tavalla, mikäli entinen koulu menee myyntiin, kiinteistöpäällikkö Teemu Pussila kertoo.

Ensi vuoden talousarvioon on kirjattu säästöä tyhjien rakennusten käyttökuluista. Vuosittaiset käyttökulut edellä mainituilla rakennuksilla ovat noin 90 000 euroa. Kaikki ne ovat öljylämmitteisiä rakennuksia.

– Kiinteistöjen käyttöä pitäisi tehostaa, jotta ei lämmitetä turhaa. Kun nämä saadaan myytyä, niin sen jälkeen tilanne on hyvä. Jäljellä olevilla rakennuksilla on käyttöä ja käyttökulujakin saadaan katettua, Pussila sanoo.

Suosittelemme sinulle