Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Babypupu ja Koalapöllö kohtaavat Taidehallissa

Babypupu, My Little Poro ja Koalapöllö ovat värikkäitä puuveistoksia. Niiden tekijä on helsinkiläinen kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin. Hänen puueläimensä ovat esillä nuorten taiteilijoiden näyttelyssä Taidehallissa Helsingissä.

kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin
Kuva: Yle
Minna Rinta-Tassi
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Taiteilijaseuran lauantaina avautuva perinteinen nuorten taiteilijoiden näyttely tuo Taidehalliin tulevaisuuden tekijöitä. Tänä vuonna esillä on vajaa sata teosta 43 taiteilijalta. Osallistujat valittiin yli kolmen sadan hakijan joukosta.

Kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin valittiin näyttelyyn ensimmäistä kertaa.

- Mielestäni Taidehalli on yksi Helsingin hienoimmista näyttelytiloista ja on todella mahtavaa olla mukana.

Kaikki näyttelyn taiteilijat ovat alle 35-vuotiaita ja teokset ovat korkeintaan kaksi vuotta vanhoja.

- Minusta on mukava tehdä isoja, puisia ja värikkäitä veistoksia. Nautin kun saan vuodattaa hikeä ja tuntea fyysisesti taiteen tekemisen, Jasmin Anoschkin sanoo.

Automatka Amerikkaan

Helsinkiläiseltä Ilkka Luttiselta esillä on tilateos, joka muodostuu autosta, kuskista ja liikkuvasta taustasta.

- Olin aikoinaan kavereiden kanssa automatkalla Amerikassa. Ajoimme Nevadan halki ja maisemat vaihtuivat. Tässä teoksessa palaan tuohon matkaan.

Ilkka Luttinen saa teoksiinsa vaikutteita elokuvista ja musiikista.

- Haluan taiteessani palata aikaan, jolloin olin pieni poika. Kaikki oli kivaa, poikamaisen hauskaa ja kaikki kiinnosti. Toivon, että taiteessanikin on huumoria, eikä se saa olla tylsää.

Nuorten taiteilijoiden näyttely järjestetään joka toinen vuosi. Tällä kertaa esillä on valokuvia, veistoksia, maalauksia, piirroksia ja videoita.

- Mielestäni näyttely on hengeltään vapaa ja hassutteleva. Mukana ei ole suoranaisesti kantaaottavaa taidetta -tai jos onkin, mielipiteet ilmaistaan positiivisen kautta, toteaa kuvataiteilija Villu Jaanisoo, näyttelyn työt valinneen juryn puheenjohtaja.

Nuoret 2013 –näyttely on avoinna  5.1.2014 saakka.

Suosittelemme