Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Neljälle syyte Kiljavan opiston avustuspetosjutussa

Korkein hallinto-oikeus päätti viime vuoden kesällä, että Kiljavan opistoa pyörittävän SAK:n säätiön on maksettava takaisin yli 800 000 euroa valtionavustuksia. Kiljavan opisto oli opetusministeriön mukaan hakenut valtionosuuksia kursseihinsa perusteettomasti.

Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Kanta-Hämeen syyttäjänviraston mukaan neljä Kiljavan opiston johtohenkilöä saa syytteen opiston avustuspetosjutussa. Heitä syytetään törkeästä avustuspetoksesta.

Petosyytteet liittyvät Kiljavan opiston vuosina 2005-2009 saamiin yli miljoonan euron valtionosuuksiin. Opetusministeriö peri perusteettomasti maksettuja avustuksia takaisin Kiljavan opistoa pyörittävä SAK:n koulutussäätiöltä.

Säätiö valitti ministeriön päätöksestä ja asia eteni korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka päätti viime vuoden kesällä, että säätiön on maksettava takaisin yli 800 000 euroa avustuksia.

- SAK:n koulutussäätiö on maksanut koko summan takaisin, kertoo koulutussäätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Tukiainen.

Opetusministeriön mukaan Kiljavan opisto oli hakenut valtionosuuksia perusteettomasti. Opetushallituksen ja opetusministeriön selvitysten perusteella Kiljavan opiston epäiltiin muun muassa hakeneen valtionapuja kursseihin, joista se oli saanut maksun kursseja tilanneilta yrityksiltä.

Suosittelemme