Hyppää sisältöön

Päävalmentajalta NHL:n suomalaisdebytantille: "Näytti erittäin hyvältä alusta asti"

Minnesota Wildin riveissä debytoinut Erik Haula keräsi kehuja ensimmäisen ottelunsa jälkeen.

Erik Haula, Minnesota Wild
Erik Haula debytoi perjantaina Minnesota Wildin paidassa. Kuva: AFP / Lehtikuva
Teemu Tammilehto

Erik Haula sai torstai-iltana puhelun Iowaan, että hänet kutsuttaisiin todennäköisesti Minnesota Wildin NHL-joukkueen mukaan otteluun Colorado Avalanchea vastaan.

Porilaislähtöisellä hyökkääjällä oli kuitenkin yksi ongelma, sillä hän oli tyttöystävänsä vanhempien luona Kiitospäivää viettämässä, eikä hänellä ollut jääkiekkovarusteita tai NHL-joukkueiden vaatimaa pukua mukanaan.

Varusteet lähetettiin lennolla Des Moinesista Denveriin, ja NHL-debytantti kävi ostamassa matkalta itselleen uuden puvun.

- Onneksi oli Musta Perjantai, niin sain aika hyvän diilin, Haula naurahti Star Tribune -lehdelle (siirryt toiseen palveluun) viitaten Kiitospäivän jälkeisiin alennusmyynteihin.

Kutsu tuli 18 ottelua AHL:ssä pelanneelle Haulalle täysin puskista.

- Aina kun olen ollut täällä (Minnesotassa), olen miettinyt miltä pelaaminen tuntuisi. Nyt se tapahtui, ja onhan tämä aika hullua, suomalainen sanoi.

Wild hävisi ottelun 1-3-lukemin, mutta Haula näytti heti osaamisensa. Hän kirjasi myös avauspisteensä heti debyytissä, kun hän syötti Dany Heatleyn maalin.

- Hän näytti erittäin hyvältä alusta asti. Hänelle pitää toki vielä opettaa joitakin asioita, mutta hän on viisas jätkä ja oppii nopeasti. Hän pystyi tekemään hyviä suorituksia tänään ja hän on nopea, päävalmentaja Mike Yeo kehui suomalaista lehdistötilaisuudessa.

Suosittelemme sinulle