Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Hiihtokauden alkaminen vaatii viisi päivää pakkasta

Hiihtolatujen kunnostaminen aloitetaan tänä vuonna aikaisintaan joulukuun puolivälissä. Ympärivuotinen urakka alkaa Nunnavuoren hiihtoladulla, kunhan usean päivän pakkasjakso tulee.

Sivakoijia Ruissalossa.
Pakkanen ei ole estänyt sivakointia Ruissalossa. Kuva: YLE Turku
Olga Pihlman
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun hiihtolatujen kunnostaminen alkaa mahdollisesti kolmannen adventtisunnuntain tienoilla. Viime vuonna Nunnavuoren ladulle pääsi hiihtämään jo itsenäisyyspäivänä. Liikuntapaikkamestari Jukka Virtasen mukaan töiden aloittamiseen vaaditaan riittävän monta pakkaspäivää.

– Nunnavuoren ladun kuntoon laittaminen vaatii ensinnäkin noin viiden päivän pakkasjakson, jotta pääsemme tekemään tarvittavan lumimäärän. Nunnavuoren reitille tarvitaan noin 5 000–6 000 kuutiota lunta, sanoo Virtanen.

Ympärivuorokautista työtä

Kun tarvittava pakkasjakso saapuu, hiihtoladuilla huhkitaan vuorokauden ympäri. Jos pakkaset eivät ole riittävät, saatetaan lunta tuoda myös luistelupaikoista.

– Impivaaran jäähallilta ja Parkin tekojääradalta saadaan tarvittaessa apua latupohjan tekoon käyttämällä jäästä höylättyä lunta ja jäähilettä. Jos lumitykeillä ei voi riittävien pakkasten puuttuessa tehdä lunta, niin koitamme hyödyntää jääratojenkin lumen, kertoo liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen.

Suosittelemme