Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Leena Parkkinen kirjoittaa kahden miehen kielletystä rakkaudesta

Minän rajat, mihin toinen loppuu ja toinen alkaa, on Leena Parkkisen uudessakin romaanissa keskeistä. Hän kirjoittaa hienosti sisaruudesta ja vieraudesta.

Murha, miesten välinen rakkaus ja nuorten toivottumuus sodan jälkeissä saaristossa ovat Leena Parkkisen uuden romaanin aiheina. Hän oli Aamun kirjassa Nadjan ja Sepon vieraana.
Nadja Nowak,
Seppo Puttonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jo esikoisromaani - Sinun jälkeesi, Max - kertoo siamilaiskaksosten kautta minuudesta. Uusimmassa teoksessa Karen ja isoveli Sebastian ovat jo melkein liian läheisiä toisilleen. Iranilaistaustainen nuori nainen Azar tuntee itsensä vieraaksi Suomessa.

 83-vuotias Karen matkustaa Azarin kanssa lapsuutensa saareen Fetknoppeniin selvittämään 65 vuotta sitten tapahtunutta parhaan ystävänsä Kerstin murhaa. Saaristolaiset syyttivät rikoksesta Sebastiania, mutta Karen pitää veljeään syyttömänä.  Leena Parkkinen kirjoittaa koskettavasti siitä, miten raskasta on elää murhaajan omaisena pienessä yhteisössä.

Tarina etenee 1930-luvun lopusta sodan jälkeiseen aikaan ja nykyisyyteen. Antoisasti ja tuoreesti  Parkkinen kuvaa nuorten elämää saaristossa  sodan jälkeen. Monet olivat odottaneet koko pitkän sodan, että elämä alkaisi ja pettyivät, kun se ei alkanutkaan.

Suosittelemme