Hyppää sisältöön

DN: TeliaSonera syyllistynyt hämäräkauppoihin myös Kazakstanissa

TeliaSonera erotti vain viikko sitten neljä johtajaansa epäilyttävien Uzbekistan-kauppojen vuoksi.

Kuva: Taneli Männikkö / Lehtikuva
Paula Tapiola

TeliaSonera on tehnyt hämäräkauppoja myös Kazakstanissa, sanomalehti Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun) kertoo. TeliaSonera erotti vain viikko sitten neljä johtajaansa epäilyttävien Uzbekistan-kauppojen vuoksi.

DN:n mukaan TeliaSonera osti puhelinverkkoja ja taajuuksia noin 200 miljoonalla eurolla Kazakstanissa vuoden 2012 loppupuolella. Kaupat tehtiin kahden kazakstanilaisen yhtiön, Midas Telecomin ja Alataun kanssa. Niiden omistajilla on DN:n mukaan kytköksiä pääministeri Karim Massimoviin.

Kuten Uzbekistanissa, varsinaisen kaupan yhteydessä ostettiin ja myytiin myös muiden yhtiöiden osia, mikä monimutkaistaa kuvaa. Asianajotoimisto Norton Rose Fullbright tutkii TeliaSoneran johdon pyynnöstä yhtiön Keski-Aasiassa tekemiä kauppoja. DN:n mukaan se on jättänyt Kazakstan-kaupan syyttäjän tutkittavaksi. Syyttäjä ei ole halunnut kommentoida asiaa sanomalehdelle.

Norten Rose Fullbrigh tutkii sellaisia TeliaSoneran tekemiä kauppoja, joissa liiketoimet eivät ole olleet läpinäkyviä, riskien hallinta on ollut puutteellista tai kaupat ovat olleet epäeettisiä.

Suosittelemme sinulle