Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Muistatko ysäribändi Cosmic Girlsin? Vetoapua haettiin jopa Maki Kolehmaisesta

Stemmalauluyhtye Cosmic Girls toimi vuosituhannen taitteessa, mutta todellinen läpimurto jäi haaveeksi. Suosikki keikoilla oli euroviisu-cover Fantasiaa, jota nuori yleisö luuli yhtyeen omaksi tuotannoksi.

Cosmic Girls -levynkannet.
Kuva: Janne Ahjopalo / Yle
Janne Ahjopalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jazzahtava ja popahtava naistrio Cosmic Girls keikkaili ja levytti Joensuussa vuosina 1996-2003.

- Tuosta ajasta on lämpimiä muistoja. Paljon kierrettiin Pohjois-Karjalassa. Esiinnyimme muun muassa Karjalan sotilassoittokunnan kanssa ja laulettiinpa maaherralle a cappellana, muistelee Sanna Ajakainen.

Turkulaistuneella Ajakaisella on yksityinen laulukoulu, jossa hän toimii opettajana. Salla Rimmi on myös laulunopettaja ja asuu Tampereella. Helsinkiläisen Anna Kasperin työ on toisella alalla, mutta musiikki on edelleen vahvasti elämässä mukana.

- Levytyksistä ja keikkakokemuksesta on ollut hyötyä laulun opettamisessa. Näin olen voinut antaa eväitä oppilailleni, Ajakainen toteaa.

Tuosta ajasta on lämpimiä muistoja.

Sanna Ajakainen

Keikkoja tehtiin Pohjois-Karjalassa pitkälti cover-pohjalta, mutta oli yhtyeellä omaakin tuotantoa. Aikakoneesta tuttu Maki Kolehmainen sävelsi kokoonpanolle laulun_ I´ll think for myself_. Levyjä pullautettiin kaikkiaan kolme, mutta valtakunnallinen läpimurto jäi saavuttamatta taidokkaasta stemmalaulusta huolimatta.

- Henkilökohtaisesti minulle on jäänyt mieleen Ami Aspelundin tunnetuksi tekemä Fantasiaa. Keikoillamme sitä oikein huudettiin ja toivottiin. Yleisömme oli keikoilla iältään pääosin parikymppistä ja moni luuli, että euroviisuklassikko oli Cosmic Girlsin oma laulu, Ajakainen naurahtaa.

- Olisipa kiva vielä joskus esiintyä yhdessä.

KORJATTU 10.12.2013 klo 8:35 laulajien nykyiset paikkakunnat

Suosittelemme sinulle