Hyppää sisältöön

Vantaan valtuuston johto: Länsivantaalaisten erohalut otetaan vakavasti

Hämeenkylän kaupunginosan asukasyhdistys kyllästyi säästöihin ja haluaa alueen liittyvän osaksi Espoota. Valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) sanoo Vantaan huolehtivan kaupunginosistaan.

Antti Lindtman.
Antti Lindtman. Kuva: Yle
Tuukka Lukinmaa,
Tuomas Keränen

Vantaan valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman vakuuttaa, että länsivantaalaisten erohalut emokaupungista otetaan vakavasti. Hämeenkylän omakotiyhdistys haluaisi alueen liittyvän osaksi Espoota, koska palveluita on asukkaiden mukaan karsittu liian kovalla kädellä.

- Yhdistys tällaisen ehdotuksen teki, ja kuntarakennelain nojalla kenellä tahansa on mahdollisuus esitys tehdä. Kunnan täytyy toimia lain mukaan, eli pyytää naapurikaupungilta lausunto. Myös Vantaa tulee antamaan oman lausuntonsa, sosiaalidemokraattien kansanedustaja ja puoleen varapuheenjohtaja Lindtman sanoo.

Jatkuviin säästöihin kyllästyneen asukasyhdistyksen malja läikkyi yli, kun Hämeenkylässä sijaitseva Tuomelan koulu päätettiin lakkauttaa. Lindtmanin vakuuttaa, että Hämeenkylän asukkaiden huoleen suhtaudutaan vakavasti.

- Vantaa pitää huolen kaikista alueistaan. Minä ymmärrän että tämän taustalla on pettymys tästä kouluverkkoratkaisusta. Tiedän omasta kokemuksesta, että koulun lakkauttaminen on aina kova paikka, Lindtman sanoo.

Palveluita pitää kehittää yhteistyössä

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoi viime viikolla Yle Helsingille, että ei sulje pois Espoon alueiden ympäröimän Länsi-Vantaan liittämistä osaksi Espoota. Mäkelän mukaan länsivantaalaisten kannalta tärkeintä on kuitenkin palveluiden eikä kuntaliitosten järjestäminen.

- Ymmärsin Mäkelän lausunnon niin,  että seudun palveluja täytyy kehittää yhteistyössä. Tähän Vantaalla on sitouduttu. Sen takia niistä palveluista, jotka eivät tunne kuntarajoja, pitäisi pystyä päättämään ilman kuntarajoja, Lindtman sanoo.

Kaikki länsivantaalaiset eivät haikaile eroa Vantaasta. Esimerkiksi Askiston omakotiyhdistys on pidättyvällä kannalla.

Suosittelemme sinulle